dissabte, 11 de gener del 2014

De la llei del AVORTAMENT de Gallardon , a això , va un pas . La jove de 16 anys Amina Filali - violada , colpejada i obligada a casar-se amb el seu violador , es va suïcidar .






La jove de 16 anys Amina Filali - violada , colpejada i obligada a casar-se amb el seu violador , es va suïcidar perquè va ser l'única manera que va trobar de saltar-se les lleis marroquines i escapar del seu marit . La nostra comunitat s'ha unit als activistes del Marroc que porten anys lluitant per anul · lar la norma , i per primera vegada tenim la victòria a l'abast de la mà . Aquesta mateixa setmana , una última votació podria aconseguir-ho.
  
Veure obligada a casar-se amb el seu agressor és la pitjor dels malsons per a qualsevol dona que hagi estat violada . Però per Amina va esdevenir una realitat gràcies a l'article 475 del codi penal marroquí , segons el qual , un violador pot estalviar el judici i una llarga condemna si accepta casar-se amb la seva víctima sempre que sigui menor d'edat . Però ha arribat el nostre moment , centenars de milers de nosaltres hem ajudat a fer pressió davant el Parlament , i per fi la votació final per revocar la llei està al nostre abast . Si aconseguim que es voti , els nostres informants diuen que l'èxit està assegurat . Hagásmolo .
  
Ara mateix , a penes hi ha cobertura informativa ni pressió sobre els legisladors perquè facin el correcte , però quan la nostra crida abast 1 milió de signatures , publicarem anuncis als diaris que llegeixen els diputats , i donarem suport als activistes marroquins des de fora del Parlament amb un mar de globus roses que els faci sentir que el món sencer els està mirant . Rendim tribut a la memòria d'Amina assegurant-nos que la seva tragèdia no torni a repetir-se. Fes clic a baix per unir-te ara :
Quan Amina va ser violada brutalment , la seva família ho va denunciar davant les autoritats de la seva ciutat , Larache . En lloc de sancionar el violador , el tribunal li va donar l'opció de casar-se amb la seva víctima - i la família d'Amina va acceptar la proposta. Després de la seva suïcidi , els membres de Avaaz es van posar del costat dels desconsolats pares d'Amina i dels activistes marroquins per elevar gairebé 800.000 veus que demanaven reformes i que van aconseguir saltar als titulars internacionals . El govern va prometre un canvi que fins ara no ha arribat .
L'article 475 no és l'únic desafiament als drets de les dones del Marroc , però s'ha convertit en el símbol més cridaner del que no va bé . El govern porta prometent des de 2006 que va a aprovar una legislació integral per frenar la violència contra les dones ia eliminar l'article 475 , però res ha canviat . Mentrestant , s'han seguit destrossant les vides de nenes i joves .
  
Finalment ara que el Comitè de Justícia ha eliminat la part més problemàtica de l'article i ha aprovat un projecte de llei que la cambra baixa al complet haurà de votar , les coses estan avançant en la direcció correcta . Si aquesta votació es convoca , és molt probable que el Marroc tingui aviat una nova llei i aconsegueixi d'alguna manera fer justícia amb Amina . De celebrar-se, suposaria el primer pas definitiu perquè s'emprengui la veritable reforma per la qual tant han lluitat els grups de dones del Marroc . Segellem l'acord sobre l'article 475 per exigir que les lleis protegeixin els drets de les dones en lloc de calcigar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS