diumenge, 12 de gener del 2014

La Llei de l'avortament . En lloc de deixar que les dones controlin la seva fertilitat i que prenguin decisions de salut personals , vol imposar restriccions a l'accés a l'avortament legal . Aquí desgrano deu raons per no conformar-se amb la nova normativa .






1 . L'accés de les dones a serveis essencials de salut reproductius és un dret fonamental que Espanya està obligada a complir . És desil · lusionant que el govern vulgui fer un pas enrere quan la majoria del país vol que la llei romangui igual.
2 . Els canvis proposats a la legislació d'avortament a Espanya vulneren els drets de les dones a la seva autonomia , a la intimitat , a estar lliure de discriminació , a la salut , ia la vida digna lliure de tracte cruel , inhumà i degradant . Les restriccions propostes comprometen encara més aquests drets per a dones de grups marginats com les adolescents , dones rurals , o de baix nivell socioeconòmic .
3 . Les espanyoles que poden viatjar a un altre país per realitzar un avortament legal ho faran , i les dones que no poden - pobres , joves , o d'una altra manera marginades -estaran forçades a aconseguir avortaments clandestins o donar a llum , creant un sistema de dues classes on dones sense recursos també es queden sense opcions .
4 . La prohibició de l'avortament en casos en què la dona porti un embaràs incompatible amb la vida extrauterina vulnera el dret a la intimitat ia estar lliure de tracte cruel , inhumà i degradant de les dones , com va ser establert pel Comitè de Drets Humans el 2005 , en el cas de KL vs Perú .
5 . Les restriccions en l'accés mitjançant diagnòstics a metges addicionals , permisos per a les menors , són restriccions desproporcionades per accedir a procediments essencials de salut , com ho són els casos de terminació de l'embaràs quan la vida o salut de la dona estiguin en risc , o en casos d'abús sexual .
6 . L'establiment explícit que els metges poden objectar de consciència a una terminació de l'embaràs és un dret dels metges i ha de ser protegit , l'important és que la norma garanteixi que les dones puguin accedir a atenció mèdica sense patir barreres desproporcionades en el seu accés . És a dir , que se'ls garanteixi el dret a l' atenció mèdica tot i que el seu metge sigui un objector , mitjançant la referència de la pacient .
7 . La prohibició d'informació sobre els serveis que proveeixen les clíniques vulnera els drets a la salut i informació de les dones , ja que supedita el coneixement sobre un servei essencial per a la salut com informació privilegiada que només pot distribuir d'acord al criteri d'un tercer.
8 . Avui dia el 60% de la població mundial viu en llocs on l'accés a la terminació de l'embaràs és permesa sense cap restricció pel que fa a les raons o per raons socioeconòmiques . L'altre 40% viu en llocs on la terminació no és permesa o només és permesa per algunes raons , com quan la salut o vida de la dona es trobi en risc . En aquests llocs , les dones veuen seriosament vulnerats els seus drets humans , i moltes vegades aquestes restriccions els poden costar la vida . Si Espanya passa la legislació serà el tercer país de la Unió Europea amb aquestes restriccions , amb Malta i Polònia .
9 . Des de 1994 més de 30 països al món han liberalitzat les seves lleis d'avortament , expandint les raons per les quals una dona pot accedir a una terminació d'un embaràs . Tot i que la majoria de països a Europa ja havien liberalitzat les seves lleis d'avortament el 1994, Europa ha vist canvis normatius que minoren restriccions d'acord amb els motius a Albània , Luxemburg , Portugal , Suïssa i Espanya . Per tant , el canvi suposa un retrocés a la tendència a Europa .
10 . Cal tenir en compte que l'Organització Mundial de la Salut ha establert que la probabilitat que una dona se sotmeti a un avortament és la mateixa , sigui el procediment legal o no . Així , des que es va reconèixer el dret amb menys restriccions a Espanya el 2010 , el nombre d'avortaments només ha augmentat per 5.000 per a un nombre total de 118.359 el 2011 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS