dissabte, 21 de desembre del 2013

" Vives" a Franco i José Antonio en una tensa reunió del Col · legi d'Advocats de Madrid . La degana Sonia Gumper impedir debatre a la Junta Ordinària de la institució una proposta per retirar el títol de degans honorífics al dictador i al fundador de la Falange . Algú podria imaginar a Alemanya oa Itàlia si existissin títols honoraris per a Hitler o Mussolini i que calgués debatre per treure-se'ls , això és l'estat del PP .






" Vives" a Franco i José Antonio i insults . La proposta de l'Associació Lliure d'Advocats ( ALA ) de retirar el títol de degans honorífics del Col · legi d'Advocats de Madrid el dictador i al fundador de la Falange va provocar moments d'alta tensió a la Junta Ordinària d'aquesta institució celebrada ahir a la nit , encara que ni tan sols va arribar a debatre ni votar per decisió de la degana , Sonia Gumpert .
El punt figurava en l'ordre del dia de la reunió , publicat a la pàgina web del Col · legi , i complia els requisits d'haver estat presentat dins de termini i estar avalat per un mínim de venticinco col · legiats exercents .
La seva inclusió havia provocat una crida des de la publicació diarioya.es , que havia instat els lletrats a acudir a la Junta per impedir que es retiressin aquests títols a Franco i José Antonio . Consideraven que despullar d'aquestes distincions a dos personatges era una " baixesa " i suposava " sembrar l'odi i el rancor " , i defensaven que José Antonio va ser " un brillant lletrat del nostre Col · legi" i que " el règim de Franco va donar a Espanya la pau , la prosperitat i la reconciliació que fan possible avui la nostra tasca diària , com advocats , en pro de la justícia " .
Segons ha explicat a Públic Miguel Angel Muga , advocat promotor de la iniciativa per part ALA , entre 10 i 15 advocats d'organitzacions feixistes van acudir a la Junta . El punt s'anava a veure cap a la 1 de la matinada d'aquest divendres , però , per a sorpresa dels proponents , la degana ha explicat que la Junta de Govern considerava que la proposta no era matèria de Junta Ordinària , i que no procedia seu debat .
Muga destaca , en aquest moment , hi havia a la reunió uns 100 advocats , que van viure moments de tensió en conèixer la decisió que no s'anava a debatre el punt , i també amb els advocats que havien acudit a donar suport a Franco i José Antonio , a qui van donar diversos " vives" . També van proferir insults , segons el representant d'ALA .
No obstant això , fonts oficials del Col · legi van assenyalar que altres assistents a l'assemblea no van escoltar aquests " vives" . Muga insisteix que si n'hi va haver, i que fins i tot hi va haver divisió entre el sector ultra entre simpatitzants de Franco i de José Antonio . Hi va haver diversos enfrontaments personals i , quan sortien membres d'ALA , els de l'altre grup els van acomiadar amb la frase : " Ja van els comunistes " .
Per aclarir i que quedi constància dels successos , Muga ha sol · licitat al Col · legi que li lliurin còpia de l'enregistrament de l'assemblea , el que il · lustraria exactament el que va passar .
A més , el mateix advocat es queixa que la degana ni tan sols va informar en la reunió de si la Junta de Govern ha adoptat alguna decisió sobre els polèmics títols honorífics - concedits al març 1939 per la Junta Provisional del Col · legi d'Advocats de Madrid - . Extraoficialment , sí que s'ha transmès a ALA que s'ha decidit qutar el títol a Franco però no a José Antonio , encara que l'associació demanarà còpia de l'acta on s'hagin adoptat aquests acords .
Muga va explicar que la seva proposta - i les altres 14 que havien presentat i que tampoc es va permetre discutir i votar - complia els requisits d'estar recolzades per 25 exercents i haver estat formalitzades en termini , de manera que ALA valorarà l'adopció de mesures legals contra l'actuació de la degana , en considerar que s'han violat els seus drets com a advocats col · legiats.
La concessió de les distincions es va fer immediatament després del triomf dels militars colpistes en la Guerra Civil , el 28 de març de 1939, quan la Junta de Govern Provisional del Col · legi d'Advocats de Madrid va acordar nomenar degans Honoraris de la corporació a Francisco Franco Bahamonde ia José Antonio Primer de Rivera i Saénz de Heredia , "per la seva participació en el cop i posterior alçament militar" , segons va explicar Muga .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS