dissabte, 21 de desembre del 2013

Carta oberta sobre l'avortament per a Alberto Ruiz Gallardón . No hi ha llei que pugui obligar a ser mare a una dona que , per les raons que sigui , no vol ser-ho. I tampoc la seva llei ho aconseguirà Gallardón -






El 2014 , si s'aprova la llei l'avantprojecte acaba d'anunciar , Espanya passarà del color verd al color vermell , s'allunyarà dels països del nostre entorn i quedarà així equiparada amb els quals , majoritàriament a Llatinoamèrica , Àfrica i Orient Pròxim, prohibeixen o imposen dures restriccions a les dones que desitgen avortar . També amb Polònia , Irlanda i Malta , les excepcions europees en el món occidental a les que aviat se sumarà el nostre país .
El 2014 , les dones espanyoles que vulguin interrompre el seu embaràs- les que no hagin estat violades , o els fetus no pateixin malformacions que posin en risc la seva salut - ho faran , digui el que digui la llei . Si tenen recursos , podran fer-ho amb garanties i sense por :a França ,a Portugal ,al Regne Unit ,a Itàlia ,a Alemanya ,a Bèlgica ,a Holanda ,a Dinamarca ,oa Grècia , per citar alguns països del nostre entorn .
Altres ho faran de manera clandestina , com es feia en aquest país -i ho recordem amb horror - fins a 1985 .
No hi ha llei que pugui obligar a ser mare a una dona que , per les raons que sigui , no vol ser-ho. I tampoc la seva llei ho aconseguirà , Ministre , encara que sí agreujarà la situació de prop de cent mil dones que cada any afronten un embaràs no desitjat .
Ministre, he perdut el compte de les vegades que ha utilitzat avui en roda de premsa la frase " les espanyoles que avortin no tindran retret penal " en presentar aquesta llei que endureix , castiga i impossibilita que , a la pràctica , les dones puguin avortar . L'èmfasi melodramàtic amb què pronunciava aquesta frase em fa preguntar-me si realment creu que la "falta de retret penal " és un avanç social , quan la llei és una bufetada en tota regla a l'autonomia i els drets de les dones .
A més , Ministre , fa vostè trampes en citar Nacions Unides com a avalador de la seva llei , quan aquesta contravé els acords sobre salut i drets sexuals i reproductius que Espanya ha signat , i quan res en la Convenció de Nacions Unides sobre persones amb discapacitat fa referència a els nasciturus .
La " Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada " està inspirada per l'ala més ultra i extrema del seu partit , plegat als sectors més rancis de la jerarquia catòlica , aquesta jerarquia que tant enyora les dones submises i obedients . És obvi que el seu partit és ideològicament més ampli: en ell s'inclou també una dreta liberal , civilitzada i socialment avançada , com la que a Europa conviu o fins i tot promou , sense contradicció , lleis d'interrupció de l' embaràs molt similars a la llei de terminis que es proposa derogar . Em pregunto si els diputats i diputades populars d'aquesta altra dreta tindran llibertat per votar aquesta llei en consciència , i si se'ls permetrà votar en contra , abstenir-se o absentar-se del Congrés quan arribi el moment .
Ministre, aquesta llei no impedirà que hi hagi nous avortaments , però sí augmentarà l'angoixa i la desprotecció de totes, i especialment de les dones més joves , més vulnerables i amb menys recursos . Imposar a totes les dones una legislació inspirada en una moral i una ideologia que no és compartida per la gran majoria de la població és un gravíssim error . Que Mariano Rajoy asseguri que dóna llum verda a aquesta llei " perquè estava al programa electoral del PP" és, a més , d'un cinisme rampant . Avui precisament es compleixen dos anys de la seva investidura com a president del govern: quin regal tan amarg , i tan innecessari , li ha fet per celebrar-ho, Ministre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS