divendres, 20 de desembre del 2013

Aquesta és l'Espanya que ens nega el tot , intransigent , antidemocràtica , feudalista central i plena de ccanceres del passat franquista , que cada dia que passa , podreix i infecta mes la seva ciudadanoa . Quan hi ha crisi són molt dolents i ho fan molt malament.





















" País de frares i capellans" , " martell d'heretges " , " que inventin uns altres", " torni vostè demà" , " visquin les cadenes " ... Són algunes de les expressions que serveixen per identificar Espanya amb l'endarreriment , la incultura i la mesquinesa . Entre els espanyols encara hi ha un cert complex psicològic relacionat amb la pròpia nacionalitat atès que amb qualsevol motiu se'ls pot titllar d'intolerants , franquistes , fanàtics i altres qualificatius . Però , de debò Espanya té un passat nefast o una història més vergonyant que la resta dels països ?
Al llarg de les pàgines de ' Anem a explicar mentides ' ( editorial Edaf ) , Juan i José María Sánchez Galera s'analitzen diversos passatges de la història espanyola d'on procedeixen els tòpics d'una història artificial i una caricatura molt estesa que ens impedeix conèixer com som i com van ser els nostres avis .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS