dimecres, 18 de desembre del 2013

Un grup d'ultres intenta rebentar un acte de Súmate a Mataró . Ahir al vespre van desplegar banderes i pancartes i van fer proclames espanyolistes . VIDEO :










L'acte que se celebrava al Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró ha estat rebentat per la intervenció d'un grup d'espanyolistes .
Com es pot comprovar a la imatge, els assaltants portaven pancartes amb el text " Sou un submarí d'ERC . Farsants " i " Esteu venuts a la tirania nazi - lista ", així com banderes espanyoles . Els membres del grupuscle espanyolista ha situat a la tarima per impedir la celebració de l'acte .
Els atacant han fet crits de " Arriba España " , i segons alguns testimonis han explicat els fets a les xarxes socials també han llançat gasos contra les persones que assistien a l'acte . Alguns d'aquests testimonis asseguren que es tractava de membres de Falange Espanyola , però aquest punt no es pot precisar .
La presentació de la delegació maresmenca de Suma't es duia a terme a Mataró amb la participació del president de l'entitat, Eduardo Reyes, i els testimonis de Nicolasa Fernández , catalana nascuda a Sevilla que visita Mataró des del Camp de Tarragona , i Ricardo González , economista jubilat galaicocatalà , veí de Tiana .
Aquestes persones participaven en l'acte per expliqués les seves experiències, el perquè volen exercir el seu dret a votar sobre la independència de Catalunya i la seva visió de la situació sociopolítica i econòmica actual .
En el seu manifest, els membres de Suma't consideren que "ara més que mai , la Catalunya social que volem i necessitem mereix decidir democràticament el seu futur i construir una Catalunya sobirana . "
Atacs feixistes recents a Mataró
La CUP de Mataró va denunciar fa pocs dies les pintades racistes i espanyolistes aparegudes a la matinada del 9 de desembre les redaccions dels setmanaris Tot Mataró i Capgròs . Consideren les pintades en locals dels mitjans amb els escrits " Fora moros " , "Prou immigració il · legal" i "Visca Espanya lliure de separatistes " acompanyats de la bandera espanyola han estat fetes per " grupuscles feixistes són una minoria residual que fa la feina bruta a l'Estat . " l'assemblea de la CUP de Mataró es va solidaritzar amb les redaccions dels dos setmanaris locals .
Abans , el 5 de novembre al Casal Fèlix Cucurull , seu de la CUP Mataró , i la Biblioteca Pública Pompeu Fabra ja havien patit atacs similars amb pintades feixistes i panys sabotejats .
Delictes tipificats com greus en el Codi Penal espanyol
Tal com vam explicar quan es va produir l'assalt feixista al Centre Blanquerna de Madrid , el passt Onze de Setembre , aquests atemptats incorren en diversos delictes tipificats com a greus en el Codi Penal espanyol .
Aquest modus operandi d'atac violent i llançament de gasos per part de grups feixistes sol tenir una resposta policial i judicial indulgent .
L'Article 557 del Codi Penal espanyol recull al punt que habitualment s'utilitza per processar manifestants , però que en aquest cas de s'adequa perfectament a les característiques de l'agressió feixista : "1. Seran castigats amb la pena de presó de sis mesos a tres anys els que, actuant en grup , i per tal d'atemptar contra la pau pública , alterin l'ordre públic causant lesions a les persones , produint danys en les propietats, obstaculitzant les vies públiques o els accessos a les mateixes de manera perillosa per als que per elles circulen , o envaint instal · lacions o edificis , sense perjudici de les penes que els puguin correspondre d'acord amb altres preceptes d'aquest Codi. "
D'altra banda , l'article 577 especifica que els atacs amb gasos asfixiants ( gasos lacriòmògens en aquest cas ) contra persones es consideren actes de terrorisme , encara que no formin part d'un grup considerat com " terrorista " : "Els que sense pertànyer a organització o grup terrorista , i amb la finalitat de subvertir l' ordre constitucional o d'alterar greument la pau pública , o la de contribuir a aquests fins atemorint els habitants d'una població o els membres d'un col · legi col · lectiu social , polític o professional , cometin homicidis , lesions de les tipificades en els articles 147 a 150, detencions il · legals , segrestos , amenaces o coaccions contra les persones , o duguin a terme qualsevol delictes d'incendis , estralls , danys dels tipificats en els articles 263-266 , 323 o 560 , o tinença , fabricació , dipòsit , tràfic , transport o subministrament d'armes , municions o substàncies o aparells explosius , inflamables , incendiaris o asfixiants , o dels seus components , han de ser castigats amb la pena que correspongui al fet comès en la seva meitat superior . "


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS