dilluns, 16 de desembre del 2013

Rajoy " està arraconat entre l'espasa i la paret insistint que la Constitució post - Franco , que consagra la indissoluble unitat d'Espanya, és immutable " . Financial Times acusa Rajoy de " sabotejar " Catalunya en recórrer el ' Estatut ' i ara la colsulta i recomana que escolti .



































El prestigiós diari britànic Financial Times advoca per un " solució negociada " amb Catalunya atès que es tracta d'un " problema polític" . En aquest sentit , veu amb bons ulls el referèndum proposat per Artur Mas perquè , segons ell , " té els ingredients per a una solució " . Així , reclama tant al PP com al PSOE " altura de mires " per superar aquesta situació .
La solució , el federalisme"Encara no és massa tard per acomodar els catalans dins de l'Estat espanyol" , adverteix el rotatiu subratllat asimosmo que dos terços del Parlament català reclamen la consulta independentista . "Els polítics dels dos bàndols d'aquest creixent abisme han d'esdevenir homes d'Estat per evitar que un problema polític es converteixi en una amenaça al propi Estat", recomana . La solució no és altra que avançar en l'Estat federal .
Rajoy, el principal culpableEl diari assenyala Mariano Rajoy com l'autèntic culpable d'aquesta situació per entestar-se a recórrer l'Estatut. FT assegura que , fins aquell moment, la Constitució espanyola havia demostrat "flexibilitat " per acomodar-se als catalans "fins que Rajoy la va sabotejar el 2010, quan va persuadir als seus a recórrer davant el Constitucional perquè retallés parts de l'Estatut d'autonomia de Catalunya " . I afegeix : " Articles idèntics en els estatuts de les Balears o el País Valencià no van tocar . ( ... ) Això va disparar el separatisme català " .
"Més de liderar la seva gent , Artur Mas està sent liderat pel poble . Rajoy està arraconat entre l'espasa la paret insistint que la Constitució post - Franco , que consagra la indissoluble unitat d'Espanya, és immutable " , continua per concloure que les dues parts han d'arribar a un acord .
Divendres ja advertia del perill que derivés en una crisi constitucionalJa el passat divendres, el mateix diari assenyalava que la crisi havia de resoldre políticament abans de derivar en una crisi constitucional . Així mateix constatava que Espanya , malgrat la seva celebrada transició , "encara no ha trobat un encaix prou còmode " per a les diferents realitats lingüístiques i culturals que hi ha al país .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS