dilluns, 16 de desembre del 2013

Perquè les eleccions plebiscitàries són l'últim cartutx que li queda als independentistes per apostar pel procés secessionista . " Després d'unes eleccions plebiscitàries , què farà Rajoy ? Ens envairà amb l'exèrcit ? " . Això no és una república africana , on has de controlar un territori . Això és una democràcia occidental " .






Els independentistes es queixen que "ningú vol veure l'escenari que podria resoldre la situació : l'escenari de la negociació . Després d'unes eleccions plebiscitàries , l'Estat estaria forçat a negociar . Per tant , no es pot permetre ara una negativa . En resum, no té una altra opció que el referèndum " . Una altra font republicana destaca que "no ens mourem . No contemplem altra possibilitat que la celebració de la consulta " .
La secretària general d'ERC , Marta Rovira , ja ho va explicar aquest dissabte davant el consell nacional del seu partit , que va ratificar l'acord del front català : "El Govern [ central ] pretén acomplexar , però què farà per impedir que votem ? No pot fer res " .
" Anirem fins al final "
D'aquí que a ERC es mostrin ferms . "Aquest procés només pot acabar amb un pacte . Trigarà més o menys , però hi haurà pacte amb l'Estat espanyol . Anirem fins al final " , explica a aquest diari una font de la cúpula d'ERC . I un altre assenyalat dirigent afegeix que " el referèndum se celebrarà si o si. Nosaltres lluitarem per això i per que voti el màxim de gent . Estaria bé que els que són contraris fessin campanya pel no , perquè nosaltres la farem pel sí " , subratlla .
Tots afirmen , però, que compten amb celebrar la consulta dins del marc legal , una cosa molt difícil si el president del Govern espanyol , Mariano Rajoy , es manté en els seus tretze de no permetre el referèndum . "La nostra posició és que tenim arguments suficients per justificar la consulta. No és , com es pretén fer veure des de Madrid , un tema de legalitat , sinó de voluntat política . I nosaltres volem que el debat se centri ara sobre la voluntat de fer-la o no " , emfatitza Oriol Amorós , portaveu adjunt republicà al Parlament autonòmic .
Al Govern també s'insisteix que " la consulta es farà i , a més , dins de la legalitat" . Tot en la línia que també ha expressat UDC . " La consulta serà legal o no serà" , va avisar el líder democristià , Josep Antoni Duran Lleida aquest divendres. Però també ha alertat que " Espanya no pot continuar fent-se la sorda " . Fonts d'Unió han assenyalat a aquest diari que "el que es necessita ara és la normalització de relacions . I si l'Estat no ens la deixa fer , caldrà anar a unes eleccions " .
Altres fonts remeten directament a la carta que Duran va enviar a la militància aquest divendres . El que diu és que ara la prioritat és "treballar per intentar trobar l'empara legal de la consulta" . Fora d'aquest marc , es neguen a fer cap previsió.
A CDC asseguren que "l'única previsió que tenim és que s'ha de realitzar la consulta . La nostra màxima prioritat ara és endegar un diàleg amb Madrid per permetre que el referèndum se celebri . I no tenim un altre escenari a l'horitzó " . Però com la realitat és tossuda , consideren que unes eleccions plebiscitàries podrien ser el colofó ​​d'aquesta batalla amb el Govern espanyol . "No és un pla B , sinó que és una més de les conseqüències que tindria la negativa a realitzar la consulta" , adverteixen .
Però el seu secretari d'Organització , Josep Rull , ja va delimitar el full de ruta : fer una campanya pel triple si: "Sí volem votar , si volem un Estat per a Catalunya i sí volem que sigui un Estat independent . Durant la primera meitat del 2014 , tenim la batalla del primer sí , la que fa referència a la mateixa democràcia " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS