dijous, 19 de desembre del 2013

L'Estat perd 8.269.000 d'euros . El rescat públic de Novagalicia costa 500 euros a cada família , el Frob injectar gairebé 9.000 milions d'euros per rescatar l'entitat, mentre que les famílies d'aquesta Espaguana del Sr , Rajoy; moren de fam , fred , intoxicades , desauciades , renegades a no tenir futur i maltractando i empobrint als nostres pades i avis . 4 milions de persones sota el llindar de la pobresa a Espanya .






























La pobresa severa (persones que viuen amb menys de 307 euros al mes ) arriba ja a tres milions de persones . És més , la desigualtat a Espanya s'ha incrementat , el que col · loca el país en el valor més elevat d'Europa , segons reflecteixen les dades aportades aquest dijous a la Memòria 2012 i el vuitè Informe de la realitat social ' de Càritas .

" La pobresa cada vegada és més intensa i extensa , i és major el debilitament de la cohesió social ", ha denunciat el president de Càritas Espanyola , Rafael del Río , durant la presentació dels esmentats documents .


Per aquest motiu des de Càritas es destaqui la "missió insubstituïble que exerceix aquesta institució en el si de l'Església" , com va recalcar monsenyor Alfonso Milián , bisbe responsable de Càritas a la Comissió Episcopal de Pastoral Social ( CEPS ) . Les dades fetes públiques aquest dijous recolzen aquesta missió amb un major compromís per part dels espanyols .


De fet , tot i l'augment de les desigualtats , la solidaritat també s'ha incrementat amb la crisi . El 2012 Càritas va destinar 276 milions d'euros als seus projectes socials i va veure augmentar un 9% el nombre de voluntaris , que ja superen els 70.000 .


MÉS SOLIDARIS


Segons els documents presentats per Càritas , durant l'any passat es van recaptar 25,5 milions d'euros més que el 2011 , fet que suposa un augment del 10 %. Es dóna la circumstància que la majoria d'aquests diners prové d'aportacions privades. Els espanyols van aportar 27,7 milions d'euros més que en l'exercici anterior , fet que suposa 194 milions , que és el 70,20% dels recursos que va manejar l'organització . La resta van ser fons públics (83,3 milions) .


Amb això , la xarxa de Càritas , a través de les parròquies i les diòcesis , va crear oportunitats per a gairebé cinc milions de persones en situació de major exclusió social .


En aquest sentit , el secretari general de Càritas Espanyola , Sebastián Mora , va dir que "quan molts parlen de la llum al final del túnel , estem al túnel de la fractura i de la pobresa" , perquè "el que s'ha incrementat és la injustícia social , no els milionaris ", cosa que afecta les relacions socials dels que pertanyen als col · lectius més desfavorits .


Acollida i atenció primària , ocupació i inserció laboral i habitatge , per aquest ordre , van ser els àmbits prioritaris que es van atendre a través de Càritas . Des de l'inici de la crisi , l'ONG de l'Església ha triplicat tant el nombre de persones ateses com el volum de recursos destinats a ajudes econòmiques directes a les famílies , que van ser de 44 milions d'euros l'any passat .


Les dones segueixen sent el col · lectiu més majoritari de les persones ateses per l'ONG de l'Església. A més , l'organització ha detectat que són més nombrosos els grups de persones aturades de llarga durada , les parelles joves amb fills , dones soles amb familiars al seu càrrec i ciutadans extracomunitaris .




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS