dijous, 19 de desembre del 2013

Estats Units serà aquest any el primer productor mundial de petroli i gas , Investigadors descobreixen com convertir algues en petroli en 1 hora .






































El petroli del futur potser ja no s'hagi de treure penosament del subsòl , sinó que es conreï en granges . Enginyers del Departament d'Energia Estadounisense acaben d'aconseguir un mètode que transforma algues en cru , el mateix cru que , un cop refinat , es converteix en gasolina o en altres productes derivats . I el millor és que el procediment només triga una hora .
No és la primera vegada que s'aconsegueix convertir algues o altres matèries primeres d'origen vegetal en petroli , però aquest avanç és important per dos motius . Primer, perquè és molt ràpid , segon , perquè les algues són molt fàcils de conrear en abundància . Per suplir les necessitats de petroli dels Estats Units n'hi hauria prou amb dedicar el 0,42% del seu territori a aquest cultiu . Si ho comparem amb biodièsel extret de, per exemple , soja , caldria plantar soja a la meitat del país .
Douglas Elliott , director del projecte en el Laboratori Nacional Pacific Northwest compara el procediment als sistemes d'olles a pressió que s'utilitzen en cuina , només que amb més pressió i temperatura . A part de cru , del procés també s'extreu gas natural , aigua neta , nitrogen , fòsfor i potassi . Totes aquestes substàncies es poden reutilitzar com a nutrients per conrear més algues . Pots veure als responsables del projecte explicant el procés sota ( en anglès ) :
http://youtu.be/Qs0QZJ0rea0
Tot indica que els Estats Units veu en aquest petroli d'algues una alternativa molt real per assolir autosuficiència en l'abastament. El país ja està treballant amb una companyia anomenada Genifuel , per portar aquest cru ecològic al mercat . [ PNNL via FastCo ]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS