dijous, 19 de desembre del 2013

El clergat Catalanista es posa al servei de la INDEPENDÈNCIA i de Mas i demana trencar amb l'Església espanyola . Col · lectius cristians progressistes i el clergat Catalanista se senten part del procés Independentista i fins i tot organitzen actes de pregària per la Independència de Catalunya .



















Una part de l'Església Catòlica a Catalunya se sent participi del desafiament separatista liderat per Artur Mas . Ja no ho dissimula i , fins i tot, el promociona des del púlpit ia través d'actes reivindicatius - per exemple , en instal · lacions d'algunes ordres i monestirs que s'han erigit com el cor espiritual dels separatistes catalans- . Parlem del monestir de Montserrat .
La Conferència Episcopal Espanyola ha explicat molt clarament quin ha de ser el paper de l'Església. En diversos documents en els darrers anys ja ha parlat de la unitat d'Espanya com bé moral però han estat les últimes declaracions del nou secretari general de la Conferència Episcopal , José María Gil Tamayo , les que han desencadenat una cascada d'atacs i crítiques contra ell i per tant contra l'Església espanyola .
El secretari general de la Conferència Episcopal va dir el següent :

    
Posar en perill la convivència dels espanyols negant unilateralment la sobirania d'Espanya sense valorar les greus conseqüències que aquesta negació podria comportar no seria prudent ni moralment acceptable . Pretendre unilateralment alterar aquest ordenament jurídic en funció d'una determinada voluntat de poder local o de qualsevol tipus és inadmissible . Cal respectar i tutelar el bé comú d'una societat pluricentenaria .
Ajudats per la classe política catalana , aquest sector nacionalista de l'Església a Catalunya ha utilitzat les homilies per carregar contra Gil Tamayo i la Conferència Episcopal . Diumenge passat a l'Abadia de Montserrat , on en el seu sermó el pare Salvador Plans carregar durament contra el portaveu dels bisbes feixistes espanyols i va fer un al · legat a favor del "dret a decidir" .
D'aquesta manera, aquest monjo assegurava que "l'altre fet que ens afecta com a cristians catalans és que l'any que serem consultats sobre la nostra identitat com a poble . Aquests últims anys els nostres bisbes han reiterat que reconeixien " la personalitat i els trets nacionals propis de Catalunya , en el sentit genuí de l'expressió , i defensaven "el dret a reivindicar tot el que això comporta , d'acord amb la doctrina social de l'Església . per això ens dol que el camí que segueix el nostre poble sigui considerat per alguns cristians ' imprudent i moralment inacceptable '".
Trencar amb la Conferència Episcopal
Més enllà ha anat el grup progressista Església Plural , encara que en aquest cas des de fora de la trona . Després d'escoltar les paraules de Gil Tamayo , aquesta organització cristiana nacionalista va demanar als bisbes catalans "trencar les relacions institucionals" amb la Conferència Episcopal Espanyola .
Intentant crear dos ens diferents , afirmaven en el seu comunicat que les declaracions del portaveu episcopal " impliquen un punt de no retorn en la relació institucional entre l'església espanyola i la catalana " .
Segons Església Plural , "si els bisbes de Catalunya no responen amb fermesa , claredat i contundència a aquesta enèsima declaració dels òrgans dirigents de l'episcopat espanyol , no tindran cap excusa per no ser qualificats de còmplices de l'atac sistemàtic que rep Catalunya des d'una part important l'episcopat espanyol i dels seus màxims dirigents " . Acte de pregària per la Independència .
Aquesta escalada d'accions reivindicatives a favor de la Independència va viure el seu punt culminant diumenge passat precisament en el lloc més emblemàtic de Barcelona , la Basílica de la Sagrada Família . En el seu cripta es va celebrar un "acte d'acció de gràcies i de pregària per Catalunya " , la finalitat és aconseguir la " autodeterminació i la independència del nostre poble" .
En la seva invitació per aquest acte organitzat en el si d'un edifici de l'Arquebisbat de Barcelona es deia que "estem vivint un dels moments més decisius per a la nostra nació i els cristians sabem de la força espiritual que té l'acció de gràcies i l'oració" .
Aquesta jornada de pregària estava organitzada per un col · lectiu anomenat " Cristians per la Independència" , un grup que es troba inserit en l'ANC , Assemblea Nacional de Catalunya , que va dur a terme la cadena humana per la Independència .
En aquest allau d'al · legats a favor de la Independència no podia faltar l'abat de Montserrat , erigit com a líder moral dels nacionalistes i que pretén ser el referent religiós en una Catalunya independent . Les seves aspiracions a la mitra no li han impedit defensar les seves tesis nacionalistes cop i un altre i haver convertit l'històric monestirs en una de les puntes de la futura independència de Catalunya .
D'aquesta manera , José María Soler ha tornat a sortir en defensa de la Independència ia assegurar que "entre els drets humans també hi ha el de decidir el nostre futur" i creu que els dirigents catalans han entès això. Poc abans , afirmava igualment que " l'abat de Montserrat comparteix aquesta doctrina que pot portar a preguntar a la gent què és el que desitja" , inclosa la independència , que donaria suport si es votés en el referèndum .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS