divendres, 13 de desembre del 2013

La Unió Federal de Policia denúncia mitjançant un informe que amb la nova legislació del PP " la seguretat privada duplica el cost de la seguretat pública " . Amb la Llei de Seguretat Privada les empreses guanyaran 2.100 euros al mes per cada vigilant .



















La Unió Federal de Policia ( UFP ) ha xifrat en 2.133 euros el guany que una empresa privada obtindrà al mes per cada vigilant que realitzi la seva tasca a l'exterior de les presons , una funció que ja han començat a assumir i que quedarà regulat definitivament en la nova Llei de Seguretat Privada . El sindicat policial , així , ha assegurat que si la futura norma és el camí que porti a un canvi del model policial , el Govern hauria d'haver triat per a això la modificació de la Llei de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat .
El secretari general , Javier Arrillaga , i el seu portaveu , Serafín Giraldo , han presentat aquest divendres en roda de premsa un estudi sobre el projecte pilot posat en marxa pel Ministeri de l'Interior per substituir a l'exterior de les presons als agents de la seguretat pública per vigilants privats , majoritàriament exescoltas del País Basc . Un projecte que durarà nou mesos i que s'ha posat en marxa en 21 centres penitenciaris amb 56 vigilants .
La UFP ha aportat una resposta parlamentària del Govern que xifra en gairebé 7,4 milions d'euros el contracte subscrit per Interior amb una unió temporal d'empreses per a la prestació d'aquest servei . Amb aquestes xifres i les hores de treball dels vigilants , la UFP ha fet un estudi que quantifica en 821.283 euros el pressupost mensual per a aquesta missió , el que suposa un cost de 3.233 euros per treballador i mes.
El salari mitjà d'un guàrdia privat de seguretat és de 1.100 euros ( el d'un policia nacional de 1.600 ) , de manera que el marge per a les empreses de seguretat és de 2.133 euros . Així , els responsables sindicals han criticat algunes de les mesures que introdueix el projecte de llei de seguretat privada aprovat pel Congrés i que ara ha passat al Senat , entre elles la possibilitat que les empreses privades puguin accedir a les bases de dades de les forces de seguretat de l'Estat .
Malgrat que en el tràmit a la cambra baixa s'ha " suavitzat " algun aspecte de la futura normativa , com la consideració dels vigilants jurats com a agent de l'autoritat -només ho seran si estan acompanyats de policies o guàrdies civils - , la UFP creu que s'han de millorar algunes qüestions . I una d'elles que es deixi ben clar que la seguretat privada ha de ser , a més de complementari , subordinada a la pública : que reguli els auxiliars de seguretat , és a dir , els porters de discoteca , o que obligui que les empreses posin immediatament a disposició de la seguretat pública tota la informació que coneguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS