divendres, 13 de desembre del 2013

Aquesta és l'educació que els vol imposar , José Ignacio Wert . Un càrrec de confiança del ministre d'Educació pregunta a la Càtedra Ramon Llull de la Universitat dels Illes Balears quant cobra l'escriptor i filòsof Ramon Llull que mort en 1315 , " ignorància al poder" .






Una assessora del ministre d'Educació, José Ignacio Wert , va trucar fa diverses setmanes a la Càtedra Ramon Llull de la Universitat dels Illes Balears ( UIB ) preguntant "què sou cobra el senyor Ramon Llull per dirigir la càtedra que porta el seu nom ? " , segons publica avui el Diari de Mallorca .
La Càtedra Ramon Llull és una entitat sorgida arran d'un conveni de col · laboració entre la UIB i la Conselleria d'Educació del Govern balear per promoure, divulgar i investigar els estudis relacionats amb la figura de Llull - beat , filòsof , escriptor i missioner mort a l'any 1315 - des de tots els àmbits universitaris .
La relliscada de l'assessora de Wert ha desencadenat les crítiques als partits de l'oposició. La més contundent ha estat la del portaveu de Més al Consell de Mallorca , Joan Font . Va demanar als populars que " informessin a la gent del seu partit de qui era Ramon Llull " perquè així haurien evitat una ficada de pota semblant a la que va cometre la consellera d'Educació balear , Joana Maria Camps , en cridar informe Trepitja l'informe PISA de l'OCDE ( en català la tercera persona del verb trepitjar és " trepitja " ) , informa el diari mallorquí .
L'obra esrita de Ramon Llull és la més extensa produïda per un sol autor medieval , la redactà en català , occità , llatí i àrab . És considerat , juntament amb l'autor del Llibre dels fets , el primer autor literari rellevant en català i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics , teològics i místics . També va ser el primer a escriure novel · la moral , i un dels primers a fer divulgació científica i tècnica .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS