dimarts, 10 de desembre del 2013

La Generalitat tindrà el seu propi banc públic , i va a provar a utilitzar el procés d'unió bancària europea per aconseguir que l'Institut Català de Finances ( ICF ) operi com a banc públic de ple dret . No es tracta de constituir un banc central , sinó que la Generalitat compti amb el seu propi ICO , amb la intenció que pugui compensar la falta de crèdit per a les empreses catalanes , especialment les pimes .
























Es pot reclamar la independència de Catalunya i al mateix temps aspirar a que el Banc d'Espanya et atorgui una fitxa bancària ? La Generalitat creu que sí . De fet , intentaran utilitzar el procés d'unió bancària europea per aconseguir que l'Institut Català de Finances ( ICF ) operi com a banc públic de ple dret .
Tot això malgrat que fonts financeres confirmen que el BdE és molt reticent , en aquest moment , a atorgar l'ICF , entitat creditícia dependent de la Conselleria d'Economia , fitxa bancària .
La sol · licitud al Banc d'Espanya no s'ha formalitzat encara , ja que s'està en tràmits per redactar un projecte de llei al Parlament . No obstant això , després de les últimes declaracions del governador , Luis Linde , sobre la independència de Catalunya , està molt clar que el banc emissor és més aviat hostil a l'actual Administració catalana per voler impulsar un procés sobiranista en aquesta comunitat .
Des de la Generalitat i el mateix ICF són conscients de l'oposició que desperta a Madrid el projecte en aquest moment . Per això , l'estratègia, pactada amb ERC , és alentir la tramitació de la fitxa bancària per compassar el procés amb el de la unió bancària europea , que és l'únic procés d'integració que avança a la UE amb el suport d'Alemanya.
Projecte de llei
En aquest sentit, el Parlament ja ha retirat el decret d'urgència pel que pensava tramitar la conversió de l'ICF en banc públic . Ara tirarà endavant un projecte de llei , que és un procés més lent però que permet adequar-se al procés de la unió bancària europea , de manera que si Banc d'Espanya rebutja la concessió de la fitxa hagi de justificar molt bé davant la UE perquè no sembli un tracte discriminatori .
La conversió de l'ICF en un banc públic és una petició d'ERC que ha comptat amb suport fins i tot del PSC . Cal aclarir que no es tracta de constituir un banc central , sinó que la Generalitat compti amb el seu propi ICO , amb la intenció que pugui compensar la falta de crèdit per a les empreses catalanes , especialment les pimes .
La intenció és que el procés de tutela compartida en el si de la UE que suposarà la unió bancària obligui al Banc d'Espanya a donar la fitxa a l'ICF per raons polítiques i de manera discrecional , de manera que només es tinguin en compte les circumstàncies financeres i s'apliquin criteris objectius .
solvència financera
Tal com demostra la memòria de l'ICF de l'any 2012 , els recursos propis de l'institut de crèdit de la Generalitat sumen 788 milions , dels quals 688 corresponen a capital . El mínim per tenir fitxa bancària són 30 , per la qual cosa l'ICF estaria prou capitalitzat per esdevenir un banc pròpiament dit.
L'ICF ha estat un instrument clau de l'economia catalana . La seva última compte de resultats reflecteix un deteriorament de la mora , en línia amb la resta del sector . No obstant això , el banc català segueix en beneficis : va guanyar 3,7 milions en l'últim exercici .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS