diumenge, 15 de desembre del 2013

El PP, les víctimes i la dreta mediàtica que ara s'indignen per la posada en llibertat d'etarres després l'anul · lació de la ' doctrina Parot ' mai van protestar quan sortien al carrer amb penes reduïdes en l'anterior govern cosnervador , amb Aznar van sortir amb penes reduïdes 56 etarres , els mateixos que amb l'anul · lació de ' Parot ' .






Molts dirigents del Partit Popular , la majoria d'agrupacions de víctimes i els mitjans de comunicació conservadors han carregat contra el Tribunal Europeu de Drets Humans per l'anul · lació de la doctrina Parot , deslligant una considerable alarma social per cada pres que queda lliure després de complir la seva condemna reduïda per bona conducta . No obstant això , durant la primera legislatura del Govern de José María Aznar van sortir al carrer un total de 56 membres d'ETA als quals se'ls va aplicar aquesta mateixa reducció de condemna , el mateix nombre dels que s'han beneficiat ara de l'anul · lació de Parot . Ho van fer quan la cartera d'Interior estava ocupada per Mayor Oreja , posteriorment per Mariano Rajoy i després per Ángel Acebes . Però ni en aquest moment ni ara els han criticat per això. Depenent de si està al Govern oa l'oposició i de si està negociant o no amb ETA , el PP té una doble vara de mesurar les polítiques i la legislació antiterrorista .
Atès que en aquests anys ETA estava en actiu , si hi havia un risc real que els presos que sortien al carrer tornessin a reincorporar-se a l'organització per atemptar de nou , tal com ho van fer diversos d'ells . No obstant això , el 20 d'octubre de 2011 la banda va anunciar el "cessament definitiu de l'activitat armada " ia dia d'avui està a l'espera, manifestat així pels seus últims membres , del lliurament d'armes i la dissolució , de manera que no hi ha risc que els condemnats que abandonen la presó tornin a integrar-s'hi .
El 28 de febrer de 2006 es va instaurar la jurisprudència de la doctrina Parot , segons la qual la reducció de penes per beneficis s'aplica respecte de cadascuna d'elles individualment i no sobre el màxim legal permès de 30 anys . La jurisprudència anterior era l'existent des de 1944 , en temps de la dictadura franquista , amb la qual una condemna de 30 anys , amb bona conducta , solia quedar en en menys de 25 . Aquesta situació és a la que s'ha tornat ara des que el TEDH tirés enrere la doctrina dictada pel Tribunal Suprem espanyol .
Amb l'ordre del TEDH Espanya ha d'alliberar 56 presos d'ETA , dels quals només queden " dos o tres " , com va recordar aquest dijous el ministre Fernández Díaz . 56 són també els que van sortir al carrer en la primera legislatura d'Aznar , el president que va autoritzar " contactes amb el Moviment Basc d'Alliberament Nacional" i que posteriorment va atiar l'ofensiva contra Zapatero per les negociacions durant la treva .
Aquest diari ha tingut accés ara a una llista amb els noms , condemnes imposades i temps real complert d'aquests 56 membres d'ETA que es van beneficiar de rebaixes penitenciàries durant el Govern de José María Aznar .
Un dels que apareix a la llista és Ignacio Bilbao Goicochea , condemnat el 1983 a 52 anys de presó . Va complir 17 i el 2000 , quan Mayor Oreja era ministre de l'Interior , va sortir al carrer gràcies a diverses redempcions de pena . Menys de dos anys després , al març de 2002 , va assassinar d'un tret al clatell a Juan Priede , l'únic regidor socialista d'Orio ( Guipúscoa ) . Mayor Oreja mai va fer cap declaració al respecte . És més , en els últims temps s'ha mostrat obertament crític amb el Govern de Rajoy per haver alliberat a Josu Uribetxeberria Bolinaga , malalt terminal de càncer .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS