dilluns, 2 de desembre del 2013

El PP gallec col · loca plaques de Franco i Primo de Rivera retirades fa 30 anys .





Gairebé sis anys després de la seva aprovació , la Llei de la Memòria Històrica encara no ha arribat a molts llocs públics . Mentre algunes institucions públiques es van desfent , poc a poc, dels últims vestigis franquistes en els seus espais públics , ja sigui física o simbòlicament , altres recorren el camí contrari i, en una inefable decisió , reposen la simbologia de la dictadura que ja havia estat retirada , fins i tot abans de la pròpia llei . Això és el que acaba de passar a Vila de Cruces , segons denuncia l'oposició d'aquest municipi de Pontevedra pertanyent a la comarca de Deza .
"Hi ha coses que ja pensàvem que estaven superades però , pel que es veu , el nostre alcalde o encara viu a la postguerra o l'ha traït el subsconciente " . Són les dues possibles explicacions que se li ocorren al PSdeG local després de comprovar que dues plaques d'exaltació de sengles dictadures , la de Primo de Rivera i la de Franco , han estat reubicades al local social municipal de la parròquia de Carbia . Això esdevé , expliquen , "més de trenta anys després" que haguessin estat retirades del seu emplaçament original , l'antiga Casa de l'Ajuntament, per iniciativa del llavors regidor socialista José María Vilariño .
Però ara , denuncien , el popular Jesús Otero ( PP ) , que governa el municipi amb majoria absoluta , "les ha tret i les ha reubicat en un nou local públic , vulnerant la llei" de manera conscient i " despertant vells fantasmes del passat " . " Perquè si el fet de tenir plaques franquistes sense retirar en llocs públics pot resultar greu , més delicte té reubicar les que ja havien estat retirades en el seu moment " , evidencien .
Mentre esperen que " es pronunciï la resta dels regidors del govern municipal" , i especialment , diuen , una regidora veïna de la parròquia "en què van tenir la feliç idea de col · locar les plaques" , el PSdeG ja ha sol · licitat formalment " que es retirin immediatament les plaques feixistes per evitar la vergonya que suposaria per a Vila de Cruces que hagués de ordenar la seva retirada la fiscalia o el jutge corresponent " . "Per a més súmmum - adverteixen - el local on l'alcalde ha reubicat les plaques ve servint com a local electoral" , circumstància que, " de ben segur , propiciarà impugnacions " en futurs comicis .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS