dilluns, 2 de desembre del 2013

Llista dels desitjos per al 2014 . El 40% d'espanyols , amb problemes per pagar productes essencials ... el lloguer , l'aigua , la llum , el menjar , les medicines , el material escolar etc. QUE EL 2014 ENS PORTI TREBALL REMUNERAT PER DEIXAR DE VIURE DE LA BENEFICIÈNCIA .






Almenys 4 de cada 10 persones majors de 15 anys té dificultats per pagar algunes de les coses essencials , com menjar , roba , medicaments , habitatge ... Aquestes dificultats es deuen, especialment , que els seus ingressos són " limitats" . Altres raons que donen els enquestats són l'alça dels preus , les despeses inesperades o la mala situació econòmica d'algun dels membres de la seva llar .
D'acord a l' estudi ' Enquesta d'Integració Social i salut ', publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística ( INE ) , entre els menors de 65 anys aquest percentatge puja al 45% i per als majors d'aquesta edat al 36 %. Mentrestant, dos de cada tres aturats i persones incapacitades tenen problemes per pagar coses essencials .
Gairebé la meitat dels enquestats asseguren que no poden accedir a una ocupació adequada principalment per falta d'oportunitats de treball ( 41% ) o per falta d'experiència o qualificació ( 20,4% ) percentatges que s'eleven al 84,2% i 31 , 2% , en el cas dels aturats i al 46,1% i 35,8% , en el de les persones amb discapacitat .
La quarta part de la població considera que té dificultats per utilitzar el transport públic principalment econòmiques ( 8,6% ) o per falta de transport adequat ( 7,9% ) , mentre que els majors de 74 anys i les persones amb discapacitat detecten problemes per pujar i baixar , així com per accedir als edificis .
LA MEITAT DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT , SENSE AJUDA
L'informe també inclou un profund estudi sobre la discapacitat segons el qual el 16,7% dels majors de 15 anys té alguna discapacitat , i la meitat assegura que no té l'ajuda necessària per participar en les activitats quotidianes .
A mesura que augmenta l'edat , les limitacions generades per l'estat de salut també creixen de manera que , fins als 44 anys , la discapacitat afecta una de cada deu persones enfront dels més de cinc de cada deu entre els majors de 74 anys .
Les comunitats autònomes que presenten majors taxes de població que declara discapacitat són Andalusia ( 19,8% ) , Regió de Múrcia ( 19,6% ) , i Principat d'Astúries ( 19,1% ) , mentre que Aragó ( 12,6% ) , Illes Balears ( 12,9% ) i Comunitat Foral de Navarra (13,6 %) són les que menys .
BARRERES SOCIALS
Quant a les " barreres " amb les que es troba la població en general , el grup d'entre 15 i 64 anys , destaca les dificultats per a participar en activitats d'oci i culturals , la possibilitat de trobar una feina adequada i l'accés a la formació .
Els majors de 64 anys citen els problemes per sortir de casa , l'accessibilitat als edificis i la participació en les activitats d'oci i culturals .
On menys problemes es detecten en totes les edats és en el contacte social amb les persones properes i en situacions de tracte discriminatori , encara que en aquest últim apartat la percepció entre les persones discapacitades triplica la de la resta de la població .
L'INE també revela que 4 de cada 10 persones que no estan rebent formació és per motius econòmics o per manca de temps , un percentatge que s'eleva en el cas de les persones amb discapacitat .
La manca de temps lliure és el principal motiu al · legat pels entrevistats per no tenir més vida social o poder dedicar-se a les seves aficions , mentre que l'elevat preu és el que fa que gairebé el 40% de la població no participi en activitats culturals .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS