dilluns, 2 de desembre del 2013

Catalunya entraria a l'OTAN si s'independitza . La UE ja ha deixat clar en nombroses ocasions que si una part del territori nacional d'un país s'independitza , hauria de renegociar la seva entrada en l'organització les dues parts .





Els països membres de l'OTAN haurien d'aprovar per " consens de tots" l'eventual entrada en l'Aliança Atlàntica si regions com Escòcia i Catalunya s'independitzen respectivament del Regne Unit i Espanya , segons ha informat una portaveu de l'organisme de defensa internacional .
"Això és una qüestió hipotètica . En general , perquè qualsevol nació s'incorpori a l'Aliança necessitarien obtenir el consens de tots els aliats de l'OTAN" , ha explicat la portaveu de l'OTAN , Oana Lungescu , després de ser preguntada sobre si Escòcia i Catalunya haurien de renegociar la seva entrada en l'organisme si s'independitzen .
" Qualsevol petició d'aquest tipus hauria de ser aprovada per tots els països de l'OTAN per consens seguint els procediments normals " , ha postil · lat la portaveu aliada .
La UE ja ha deixat clar en nombroses ocasions que si una part del territori nacional d'un país s'independitza , hauria de renegociar la seva entrada en l'organització, per al que necessitaria el vistiplau unànime dels estats membres .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS