diumenge, 22 de desembre del 2013

Campanya del PP a Catalunya per convèncer dels avantatges d'Espanya . Però ... Un referèndum independentista a Catalunya per Internet , és l'escenari més temut pel PP . Si creem una web amb identificació electrònica no hi ha manera d'aturar la votació . Cesicat va elaborar un informe per a un DNI català amb dades biomètriques . Per al futur Estat català es a de tenir algun dia amb un DNI propi . Un document d'identitat exclusivament català amb el qual els ciutadans es puguin adreçar a l'administració , realitzar qualsevol tràmit i utilitzar-lo per exercir el dret a vot .




















Segons ha sabut , dirigents del Partit Popular estudien la hipòtesi que el referèndum per la independència de Catalunya pugui celebrar de manera telemàtica . És a dir , a través d'Internet utilitzant el sistema següent:
- Creació d'una pàgina web en la qual el ciutadà es registri per votar .
- Només es requeriria la identificació electrònica i tenir el límit d'edat permès .
- El programa , un cop identificat , permetria al ciutadà poder respondre a les dues preguntes plantejades .
Temor al PP
Fonts internes del PP han confessat que aquesta podria ser una estratègia d'Artur Mas perquè el Govern espanyol no pugui impedir , de cap manera , la consulta . El temor dels populars se centra en que l'Executiu, efectivament , tindria molt complicat impedir una consulta que es realitzi a través de la Xarxa
"Si el referèndum se celebra a un col · legi electoral , la policia es presentaria al col · legi electoral i el tancaria " , expliquen les fonts consultades . No obstant això, una consulta telemàtica seria incontrolable . " Si fan la consulta per internet , com s'impedeix això ? "
Un gran dany
Segons han explicat les diferents fonts consultades , " tot i que qualsevol consulta per la independència serà declarada il · legal , el sol fet que se celebri faria un gran mal a la credibilitat d'Espanya i fins i tot afectaria els mercats financers " .
" [En referència al Govern d'Artur Mas ] el que els interessa és tenir un resultat , però al PP no interessa que se celebri cap referèndum , ja que les conseqüències serien imprevisibles" , confessen .
Un català , creador de l'empresa líder mundial en vot electrònic
L'any 2001 , Andreu Riera va fundar ' Scytl : Dnnovating Democracy ' . Es tracta d'un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona líder en el desenvolupament de programari de seguretat en votacions electròniques dirigides tant al sector públic ( celebració d'eleccions ) com al sector privat ( eleccions sindicals i juntes generals d'accionistes ) .
De fet , l'Ajuntament de Barcelona va demandar els seus serveis l'any 2010 per preguntar als habitants de la ciutat comtal quin projecte preferien per a les obres de l'Avinguda Diagonal . Llavors , van poder votar els majors de 16 anys . En total , més d'un milió de residents van exercir el seu dret .
Una pràctica cada vegada més estesa
L'evolució de les tecnologies ha permès que diversos països implementin el seu ús a l'hora de celebrar votacions . Regne Unit , Estònia , Suïssa , Canadà , Equador o els Estats Units ja han posat en pràctica l'ús d'aquest sistema . Però , què cal per votar per internet ?
Segons la pàgina web del Parlament Europeu , per votar de manera telemàtica només són necessaris tres requisits : connexió a internet , DNI electrònic (necessari per autenticar la identitat del votant ) i un lector de targetes electròniques .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS