divendres, 13 de desembre del 2013

Solidaritat treballarà perquè es celebri el referèndum “SÍ o SÍ” i hi guanyi el SÍ i SÍ





L'Executiva Nacional de Solidaritat, reunida per analitzar els acords sobre el referèndum als quals han arribat CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP emet la següent valoració:

Ens felicitem perquè la mobilització social ha aconseguit que els partits hagin assolit un acord per convocar una consulta on es pugui votar sobre la independència, si bé aquesta no era la pregunta ni la data que proposava la majoria social per la independència mobilitzada els darrers dos anys, que reclamava una sola pregunta clara sobre si Catalunya ha de ser un Estat independent o no. Una sola pregunta sobre Catalunya Estat independent hagués estat la més adient per assolir un resultat clar i homologable a nivell internacional.

Solidaritat Catalana per la Independència treballarà intensament perquè el Referèndum es convoqui “Sí o Sí”, tant sí com no, amb o sense acord amb l’Estat espanyol, el 9 de novembre de 2014, i que sigui vinculant.

SI demanarà el vot doblement afirmatiu perquè Catalunya esdevingui un Estat independent, i continuarà treballant per estendre la independència a tots els Països Catalans.

Solidaritat vol advertir que l'esquema triat pel referèndum tant per la data com per la pregunta comporta una sèrie de riscos: suposa confusió sobre la interpretació del resultat, i la doble pregunta té una clara intenció de debilitar el SÍ, cosa que no succeiria amb una única pregunta sobre la independència SÍ o NO.

El 9 de novembre tampoc és la data que proposava la majoria social per la independència, en ser una data massa llunyana mentre cada dia Espanya ens roba 50 milions d'€. Allargant el procés donem temps a Espanya per a accelerar l’asfíxia a les institucions i ciutadans de Catalunya, i aprofundir el patiment de moltes famílies del nostre país, la destrucció de llocs de treball, els desnonaments, l’emigració i la imposició de la llei Wert i d’altres polítiques anticatalanes.

Tot i aquestes dificultats confiem en la força del poble de Catalunya per assolir un resultat contundent a favor de la independència del nostre país.

Visca Catalunya lliure. Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS