dijous, 5 de desembre del 2013
Adoradors de Sant Francisco Franco Bahamonde , Caudillo d'Espanya i martell de les hordes vermelles , " Salvador d'Espanya" , " Mirall de pacificadors " , " Fruit de la Humilitat " o " Be de Déu" , segons les pregàries al dictador que surten , en rus , de la boca dels feligresos congregats al Museu Maiakovski .
El grup està liderat per Grigorievich Lavrinienko , un llicenciat en Dret rus , que " escriu contes infantils i somia amb poder visitar la Vall dels Caiguts " , segons el perfil del periodista i escriptor Daniel Utrilla en la seva crònica al diari El Mundo , un capítol que recupera ara en el seu llibre ' a Moscou sense kalàixnikov ' , publicat per Llibres del KO .
Tal com va recordar Utrilla durant la presentació del llibre - un repàs als seus deu anys com a corresponsal a Rússia - , " em vaig assabentar de l'existència del grupuscle per un fullet que em van repartir al metro de Moscou . Vaig anar a entrevistar seu líder al seu despatx , on tenia un retrat de Franco , que jo crec que l'havia copiat d'una pesseta perquè estava com de perfil " .
Lavrinienko és ( o almenys, era ) el líder de la Falange Russa un moviment nacionalista de catòlics ortodoxos integrat per un centenar de hispanòfils i que compta amb simpatitzants a Sant Petersburg, Kaluga , Krasnodar i Sibèria .
" Tot i que encara no ho han canonitzat , considerem a Franco un sant " , explicava Lavrinienko a Utrilla en una entrevista publicada a El Mundo . Per aquell temps , Putin acaba de ser nomenat primer ministre pel president Boris Ieltsin , caigut en desgràcia , però els falangistes russos " no veien encara a Putin com el líder que necessitava Rússia . Ells desitjaven un Cabdill com Franco " , va recordar Daniel Utrilla durant la presentació del llibre a Madrid .
Les oracions a Franco havien estat beneïdes suposadament per un capellà catòlic , però la cúria russa és reticent a donar validesa a la canonització , igual que l'Església Ortodoxa Russa . Malgrat la parafernàlia , el reporter Utrilla intueix una vocació més política que religiosa en el moviment falangista rus : "Jo crec que més que religiós , l'adoració a Franco tenia un sentit més intel · lectual , però és veritat que la seva posada en escena , tots vestits de negre i resant , tenia tots els ingredients d'una religió . Era més una idolatria que una religió " , explica , una dècada després d'aquella trobada amb Lavrinienko .
" Adoren els falangistes russos també José Antonio ? " , Pregunto a Utrilla . " A José Antonio també li respectaven , encara que no li adoraven , i també a Santa Teresa de Jesús ... Tenien una visió bastant romàntica de la història d'Espanya" , respon .
Amb les seves oracions , els falangistes russos imploren la vinguda d'un Caudillo "disposat a vessar la seva sang" que retorni a Rússia les arrels espirituals que Lenin va arrencar de soca-rel el 1917 .
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS