dissabte, 23 de novembre del 2013

" Vol que Catalunya sigui Estat independent ? " . L'Assemblea Nacional Catalana demana formalment que es comenci a negociar el pacte nacional i proposa una pregunta per a la consulta d'autodeterminació .








L'Assemblea Nacional Catalana ha demanat formalment , amb un escrit lliurat al Parlament , que es comenci a negociar el pacte nacional pel dret a decidir amb la finalitat d'impulsar la consulta d'autodeterminació i ha indicat que rebutja la possibilitat que aquesta es retardi .
L'ANC , que és la promotora de la gran manifestació a favor de la independència celebrada a la passada Diada , ha presentat davant el registre del Parlament un escrit dirigit al president de la Generalitat , Artur Mas , la presidenta de la cambra , Núria de Gispert , i als grups parlamentaris de CiU , ERC , ICV - EUiA i de la CUP . En aquest escrit se'ls insta a començar a negociar el pacte nacional pel dret a decidir , que ja està previst tant pel Govern com pels partits favorables a l'exercici d'aquest dret .
Segons ha explicat un dels portaveus de l'ANC , Jordi Martínez , el que se'ls demana en l'escrit "és que es posin a treballar per aconseguir el pacte , perquè considerem que és un instrument estratègic del procés d'independència , i que és urgent seva creació per contribuir a la qual es faci la consulta el més aviat possible " .
En relació precisament a quan hauria de tenir lloc la consulta , Martínez ha apuntat que " l'ANC té molt clar el calendari , que està contingut en el full de ruta aprovat en l'assemblea general del 16 de març , en el qual s'indica que com molt tard s'hauria de fer al maig de 2014 , i farem tot el possible perquè es compleixi " . "L'objectiu de l'Assemblea Nacional Catalana és recuperar la independència política de Catalunya . La societat civil posa obstinació cap a un horitzó nacional nou i esperançador que ens permeti construir un país millor " afirmava aquest full de ruta .
Aquest mateix portaveu ha reconegut que l'escrit presentat avui " és un gest més de pressió perquè el Govern i els grups parlamentaris no s'adormin i segueixin treballant en el compliment dels seus compromisos " .




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS