dissabte, 23 de novembre del 2013

El dels filets de plastilina , ens vol fer veure, que , Espaguana no està tan malament i que es comença a veure la llum al final del túnel , fent propaganda del mal que ho estan passant els nostres veïns . Més de mig milió de britànics va als bancs d'aliments . La Creu Roja britànica es mobilitza contra la fam per primera vegada des de la II Guerra Mundial . 19 milions de treballadors europeus per sota del llindar de pobresa . 120 milions de persones , sobretot a Bulgària , Romania i Letònia , estan en risc d'exclusió social . La taxa de pobresa i fam a Espanya se situa en el 22% . Una de les més elevades de la Unió Europea . RAJOY , no ens enganyis amb els esgarrinxades dels nostres veïns i cura les nostres profundes ferides .





































Que la pobresa ha crescut a Espanya des que va esclatar el crash econòmic de 2007 és una cosa que tot sabem però hi ha informes , amb dades científiques , que li posen xifres a aquesta realitat . La taxa de pobresa a Espanya se situa en un 22 % , és a dir , una de les més elevades de la Unió Europea , segons l'informe Exclusió i Desenvolupament Social a Espanya .
Al nostre país , a més , els pobres són ara més pobres , en haver-se detectat una disminució en el llindar de pobresa que va passar de 8.000 euros ( 2009 ) a 7.800 ( 2010 ) , i es produeixen diferències considerables dins del territori espanyol . Per exemple , l'any 2010 el nivell de pobresa a Extremadura es veia superat pel de Navarra en més de trenta punts percentuals ( 38,2% i 7,3% , respectivament ) .
" Es tracta d'una pobresa més extensa , més intensa , més crònica i una convivència que s'assenta cada vegada més en una societat dual . Com a conseqüència d'aquests processos d'empobriment es trasluzca una societat més polaritzada entre els que tenen i els que no tenen " , afirma el secretari general de Càritas , Sebastián Mora .
A més , s'ha produït un increment de l'exclusió social , ja que el 2010 afectava 11.675.000 persones estaven en risc de pobresa a Espanya , és a dir , la quarta part de la població ( 25,5% ) .
Aquest augment de la precarietat es veu confirmat , a més , per l'increment de persones ateses pels serveis d'Acollida de Càritas , que van passar de 400.000 a 2007-950.000 el 2010.
En l'anàlisi de Foessa s'indica que l'evolució de la renda mitjana de la població espanyola ha baixat en un 4% , encara que si comparem l'evolució de la renda per persona amb la de l'índex de preus , aquesta caiguda , en termes reals , està prop del 9% entre 2007 i 2010 .
Un altre indicador molt representatiu de les mancances de les llars que s'aborden en la publicació es refereix a la seva pèrdua de benestar durant la crisi i que s'avalua en funció de la dificultat declarada pel 30% de les llars espanyoles per arribar a final de mes el 2010. Un altre indicador en aquest mateix sentit és la dada que , a finals de 2010 , prop d'un 41% de les llars espanyoles manifestaven la seva incapacitat per afrontar les despeses imprevistes .
Pèrdua de drets socials bàsics
En l'informe s'analitza el retrocés produït en els últims quatre anys en l'accés a drets bàsics com l'ocupació . Així ho demostren diversos fets : que la taxa d'atur a Espanya sigui la més alta de tots els països que formen la UE - 27 , a gran distància de la mitjana d'aquest conjunt de països (9,7 %); que un de cada dos aturats sigui de llarga durada (més de 1 any ) , que la taxa d'atur dels sustentadors principals hagi passat del 5 al 19% , el que constitueix el seu màxim històric , i que la tendència entre les llars amb tots els seus actius en atur hagi passat del 2,5% del total abans de l'inici de la crisi al 9 % a finals de 2011, creixent fins i tot a un ritme superior que el de la pròpia taxa d'atur .
Així mateix, és preocupant el cas dels "treballadors pobres" , és a dir de persones que, encara que té ocupació estan per sota del llindar de la pobresa . A Espanya , hi ha 940.000 persones en aquesta situació , en condicions de privació material severa ( 21,5 milions de persones a tota la UE ) .
habitatge
Malgrat l' important auge de la construcció dels últims anys no s'ha facilitat en el mateix ritme l'accés a la mateixa. L'accés a aquest dret suposa encara un important esforç per a les famílies , al qual ha de dedicar un 36,1 % dels seus ingressos .
Un indicador que il · lustra molt bé l'evolució d'aquest dret a Espanya és el nombre de sentències d'execucions hipotecàries , que el 2010 van ser gairebé 100.000 i multiplicar per quatre els registrats el 2007 .
Replegament dels mecanismes de contenció de la pobresa
L'estudi de FOESSA analitza també l'Estratègia Europa 2020 , que substitueix l'Estratègia de Lisboa . En la mateixa , com va assenyalar Francisco Lorenzo , " encara que la lluita contra la pobresa i l'exclusió social es planteja com un dels set pilars de l'estratègia de desenvolupament a mitjà termini de la UE , no sembla que l'objectiu de reducció de la pobresa obtingui l'atenció deguda per part de les autoritats comunitàries i dels Estats membres " . "Tot fa pensar que l'objectiu de la UE d' rescatar de la pobresa i l'exclusió social a un mínim de 20 milions de persones d'aquí al 2020 no s'assolirà sobre la base dels objectius nacionals actuals" , va afirmar .
Creixent dualització social
Una de les constatacions més preocupants de l'informe és l'avanç que s'està produint en el procés de dualització social i risc de ruptura de la cohesió social . La distància entre la renda corresponent al 20 % més ric de la població i al 20 % més pobre va passar d'un valor de 5,3 el 2007 a un altre de 6,9 ​​al final del 2010. Tal augment ha estat el més gran dels 27 Estats de la Unió Europea .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS