dimarts, 12 de novembre del 2013

Rajoy busca amics i s'acosta a la dictadura de Guinea Equatorial amb una visita oficial , primer intent del PP per estrènyer relacions amb el dictador Obiang .






Espanya s'acosta a Guinea Equatorial , excolònia espanyola de l'Àfrica subsahariana sota el mandat del dictador Teodoro Obiang . No es tracta d'una visita oficial de Mariano Rajoy , sinó del viatge del secretari d'Estat de Cooperació Internacional Jesús García a Malabo en el que suposa el primer intent del PP per estrènyer relacions amb Obiang .
Des del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació s'ha explicat que el viatge , que durarà dos dies en què García es reunirà amb representants del Govern i de la formació opositora Convergència per la Democràcia Social ( CPDS ) , es deu als " forts llaços històrics , culturals i lingüístics " amb Guinea Equatorial i la" especial vinculació "que manté amb Espanya un Estat africà que " segueix sent un país d'Associació en el marc de la cooperació espanyola " .
"El secretari d'Estat espanyol també té previst abordar amb els seus interlocutors la importància de les relacions culturals i el creixent interès de les empreses espanyoles per invertir a Guinea Equatorial" , assenyalen .
A més , la visita de Gràcia es produeix en plena polèmica pel partit que enfrontarà el pròxim 16 de novembre a Malabo a les seleccions de futbol d'Espanya i Guinea Equatorial , una decisió que ha criticada per partits de l'oposició com UPyD i IU .
CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ
" L'Executiu , sense cap gènere de dubtes , no hauria donar-li cobertura política i oficial al dit partit , ni tan sols de mínima cortesia , ja que es va a celebrar en un país governat per un dictador " , ha criticat la portaveu d'Exteriors de UPyD , Irene Lozano . "El Govern mai exerceix la menor pressió cap a Guinea Equatorial . Deu ser que aquí hi ha d'haver molts interessos perquè mai es toca res" , ha apuntat .
El portaveu de l'Esquerra Plural a la Comissió de Justícia del Congrés i diputat d'Esquerra Unida , Gaspar Llamazares , ha demanat al Govern que prengui mesures per evitar que el dictador guineà Teodoro Obiang vengui com un aval al seu règim el partit amistós de dissabte que .
El líder d'IU ha criticat la "falta de sensibilitat" que , al seu parer , ha demostrat la Federació Espanyola de Futbol a organitzar aquest enfrontament que "no és un compromís de caràcter esportiu , sinó clarament polític" .
El règim de Teodoro Obiang també s'ha pronunciat sobre la trobada esportiva . "El partit reflecteix les excel · lents relacions culturals i d'amistat entre els dos països" , han assegurat mentre l'oposició lamentava que l'equip espanyol s'hagi prestat al "brut joc propagandístic " del Govern.
El distanciament del règim de Malabo respecte a França -després que la justícia gala incautase la flota de cotxes de luxe del fill d'Obiang i vicepresident , Teodorín Nguema Obiang , acusat de saqueig de fons públics - brinda una oportunitat a Espanya d'entrar al
negoci petrolier , assenyala el diari El País .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS