dimarts, 12 de novembre del 2013

Cessat el comissari José García Losada , Interior cessa membres de la UDEF i nomenarà a dit als policies que tancaran el cas Bárcenas . Losada ha estat l'encarregat durant 15 mesos de dirigir les investigacions vinculades als processos judicials amb gravíssimes implicacions per al mateix Govern que el va elegir per exercir aquesta tasca .






El cessament del màxim responsable de la Comissaria General de la Policia Judicial ( CGPJ ) de la Policia Nacional , José García Losada , va estar a prop de produir al juliol , però el Ministeri de l' Interior ho va posposar tres mesos . Fins ahir . La notícia es va conèixer a última hora de dijous mitjançant una nota oficial que camuflava la destitució en un dels seus últims paràgrafs . Ara , el quart policia encarregat d'assumir aquest lloc en els 20 mesos que porta el Partit Popular al poder serà Santiago Sánchez Aparicio , qui ocupava la direcció de la Divisió de Formació i Perfeccionament .
La relació entre Losada i la cúpula del Ministeri de l'Interior s'havia deteriorat fins a l'extrem en les últimes setmanes , com va informar dimecres El Confidencial . L'ara excomissari de policia judicial va demanar que es reconegués amb la creu al mèrit policial amb distintiu blanc als agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal ( UDEF ) que investiguen els casos Gürtel i Bárcenas dins del seu comissaria . Finalment , van rebre la medalla , però en contra de la voluntat del ministre de l'Interior , Jorge Fernández Díaz , que s'oposava a aquest reconeixement .
Una posició difícil
Aquest és un dels motius que ha influït en el seu cessament . Losada ha estat l'encarregat durant 15 mesos de dirigir les investigacions vinculades a dos processos judicials amb gravíssimes implicacions per al mateix Govern que el va elegir per exercir aquesta tasca . La seva posició era , com a mínim , delicada . L'Executiu sempre ha desmentit que hagi pressionat els agents que s'encarreguen d'aquestes indagacions que tant li inquieten per intentar influir en el resultat, però aquestes interferències han existit i han recaigut sobre les esquenes de Losada .
En la seva majoria , aquestes pressions han procedit dels sectors del Partit Popular que esperaven que, un cop al poder , les investigacions sobre la seva presumpta trama de finançament irregular es diluïssin en un aldarull de carrerons sense sortida . No obstant això , la tasca de les unitats a càrrec del cap ara destituït no només no es va aturar , sinó que va experimentar un impuls amb l'aparició el passat mes de gener dels papers de l'extresorer del PP Luis Bárcenas . Amb aquestes proves i d'altres que han anat apareixent durant la instrucció del cas , la ( UDEF ) ha anat elaborant informes demolidors que han estat a punt de provocar la dimissió d'algun ministre .
Fonts oficials de la Direcció General de la Policia Nacional consultades per aquest diari asseguren que l'únic motiu del relleu al capdavant de la Comissaria General de Policia Judicial és la necessària reestructuració de la Junta de Govern del cos , a causa d'una ordre ministerial que busca " impulsar la cooperació internacional i millorar les àrees de gestió interna " . Les mateixes fonts rebutgen qualsevol altra interpretació del cessament .
No opina el mateix el Sindicat Unificat de Policia ( SUP ) , un dels més bel · ligerants amb la gestió de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l'Interior . El SUP assegura que la destitució de Losada obeeix a interessos polítics del PP , que intenta " teledirigir " les investigacions de corrupció que l'afecten , segons recull EFE .
Losada ha estat relegat a la direcció de la Divisió Econòmica i Tècnica de la Subdirecció de Logística de la Policia . El nou comissari general de Policia Judicial és llicenciat en Ciències de la Informació i ha estat cap de la Unitat d'Anàlisi i Tractament de la Informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS