dilluns, 4 de novembre del 2013

¿Perquè el govern del Sr Rajoy i la caverna mediàtica, no parla d'aquest terrorisme '. Resistència Galega, la policia alerta de la major activitat del grup, després de les tres potents bombes d'enguany Interior equipara la banda amb ETA i la posa com a prioritat, els investigadors atribueixen a la banda 35 atemptats, però només ha reivindicat 08:00. La policia s'ha posat en alerta després de rebre informacions que aquest grup operatiu hauria aconseguit comprar il · legalment a Portugal mitja dotzena de pistoles.






Tot el que té a veure amb Resistència Galega ( RG ) , el grup terrorista que ha perpetrat 38 atacs amb bomba sense víctimes des de 2005 a Galícia , tendeix a créixer . Creix la potència de les seves artefactes : les tres bombes que ha col · locat aquest any han multiplicat la seva potència i el seu poder destructiu . Augmenten les condemnes contra els seus membres: dos d'ells han estat penats a 18 anys , en aplicar per primera vegada l'Audiència Nacional delictes de terrorisme . S'engrandeix seva imatge : el que el director general de la Policia, Ignacio Cosidó , ha posat a RG entre les seves prioritats i el delegat del Govern , Samuel Juárez , ha equiparat a aquesta banda amb ETA . I, sobretot , es disparen les sospites policials : els serveis antiterroristes asseguren que el seu líder , Antón García Martos , Tonino , ha aconseguit adquirir diverses pistoles a Portugal . Els qui segueixen els passos de RG asseguren que mai han mostrat intenció de matar . Llavors , ¿ per què volen aquestes pistoles ?
El creixement de RG , a més , ha anat en paral · lel amb un moviment del PP a Galícia per condemnar les seves accions ( presentar mocions als 314 ajuntaments de la regió condemnant al grup terrorista ) i per mostrar-lo com pròxim al BNG , AEG ( dos partits en el Parlament gallec ) i als grups d'esquerra extraparlamentaris .
Però la veritat és que la banda ha augmentat el seu poder destructiu . La bomba ( una olla a pressió temporitzada ) atribuïda a RG que va esclatar a les quatre de la matinada del passat 7 d'octubre a l'Ajuntament de Beade ( Orense )-el regidor , Senén Pousa ( PP ) , es declara franquista - , destrossar l' interior de la Casa Consistorial i va afectar immobles adjacents. "Fins ara no han causat víctimes i no creiem que per ara tinguin intenció de matar , però una bomba d'aquestes se'ls pot escapar de les mans , i això és un perill" , afirma un veterà de la lluita antiterrorista .
Se'ls pot escapar del seu control una bomba d'aquestes o com les que van col · locar el 10 de març o el 13 d'agost últims contra sengles sucursals de Nova Galícia banc a Beade ( precisament ) i O Rosal ( Pontevedra ) , respectivament, que també van causar grans destrosses . Tres bombes que van ser confiscades a Ames ( A Coruña) al gener havien augmentat el seu grau de sofisticació i la seva potència .
L'increment " quantitatiu i qualitatiu dels atemptats " ha portat a la Comissaria General d'Informació a crear una secció dedicada exclusivament a RG . Els agents afirmen que el grup té " un funcionament elemental però efectiu" . D'una banda , se li atribueix una estructura il · legal que s'ocuparia de la direcció ideològica , operativa i estratègica , i una altra legalment formada per persones amb vida normalitzada - , a la qual s'atribueix una afinitat al atomitzat entramat del Moviment de Libertaçom Nacional Galego , que suposadament dóna suport , diners i cobertura .
L'estructura il · legal està dirigida operativa i ideològicament , sempre segons la policia , per Antón García , exdirigent de l'extint Exército Guerilleiro do Pobo Galego Ceive ( EGPGC , Exèrcit Guerriller del Poble Gallec Lliure ) , i un dels fundadors d'Assemblea de Mocidade Independentista ( AMI ) . La seva mà dreta és María Assumpció Losada Camba . Els són viuen en la clandestinitat des de fa anys i sobre ells pesen dues ordres de detenció europees . El nucli operatiu el componen entre vuit i 12 persones més , que , segons la policia , han extremat en els últims mesos ( després dels últims cops policials i condemnes ) les seves mesures d'autoprotecció .
La policia s'ha posat en alerta després de rebre informacions que aquest grup operatiu hauria aconseguit comprar il · legalment a Portugal mitja dotzena de pistoles . Si mai han mostrat intenció de causar víctimes en els seus atemptats , per a què volen aquestes armes ? , Es pregunten els investigadors . Aquesta inquietant informació els ha fet recordar què va passar amb el EGPGC : no semblava que volgués matar però va assassinar a trets un guàrdia civil a febrer de 1989 , en lrixoa ( La Corunya), el que va causar una crisi interna , i una bomba contra una discoteca de Santiago de Compostel se'ls va anar de les mans , va matar tres persones ( dos d'ells terroristes ) i va provocar ferides a 49 el 12 d'octubre de 1990. " Intenta imitar ETA en molts aspectes" , sostenen fonts policials , que, no obstant , subratllen la seva menor suport social . La sentència contra quatre membres de RG de l' 12 de setembre calca arguments de les errades ETA per condemnar per actes terroristes . Els al · legats dels quatre que eren pacifistes i demòcrates i que RG no existeix no van convèncer al tribunal .
Antón García representa la continuïtat en l'independentisme violent gallec després de la desarticulació EGPGC . Aquesta banda extinta i RG comparteixen " objectius , doctrines , estratègies i militants" , es llegeix en els informes policials . De fet, la policia estima que és el resultat "de l'evolució del moviment independentista radical i violent a Galícia durant els últims 40 anys" .
Resistència Galega , en realitat , no va néixer com un grup terrorista . Va sorgir com un document , l'anomenat Manifest pola Resistència Galega , divulgat a Internet el 20 de juliol de 2005, que va ser seguit d'un segon manifest , d'octubre de 2011 , en què es justificava l'ús de la violència per aconseguir la independència i altres objectius de Galícia . Dels 38 atemptats que se li atribueixen , RG només ha reivindicat huit, no com a grup sinó com a moviment nacionalista radical . Ni tan sols ha reclamat l'autoria dels tres últims. El delegat del Govern a Galícia , Samuel Juárez , va sostenir dijous passat que part de l'estratègia de RG és " negar la seva existència" .
El que sí determinaven els dos manifestos eren els objectius de la seva "càstig popular" . Els seus bombes , d'escassa potència fins a aquest any , han anat dirigida contra empreses , edificis emblemàtics ( especialment tot el que té a veure amb el mort Manuel Fraga ) , bancs ( sobretot aquest any) , partits ( cinc seus del PP i tres del PSOE ) , càrrecs públics ( com l'exalcalde socialista de Sant Jaume Xosé Sánchez Bugallo ) i fins i tot contra els que va considerar en el seu moment traïdors : el seu primer atac atribuït , que data del 14 de juliol de 2005, va ser contra la casa d'un membre de AMI que va ser assenyalat com a confident policial . El que ells anomenen " les màfies polític - empresarials" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS