dilluns, 4 de novembre del 2013

El Govern de Rajoy , ofereix més diàleg , mentre afirma que no hi haurà consulta , curiosa forma de diàleg , el president Rajoy a dit que mai trencarà el canal de comunicació . Per al Govern català la consulta és una realitat i el seu problema no és ja el permís o no de Moncloa , sinó els problemes que puguin sorgir entre les formacions per la pregunta de la consulta .






El Govern de Mariano Rajoy ha declarat en diverses ocasions que no hi haurà "cap tipus de consulta" tot i que sembla que les seves paraules o no arriben o són ignorades a Catalunya . Un cop passada la Diada , els secessionistes tenen un nou objectiu clar , preparar i celebrar el referèndum il · legal .
De fet, els partits nacionalistes catalans han centrat tota la seva política en aquests moments en aquesta consulta i fins i tot van més enllà . La discussió no és ja si es celebrarà o no , sinó quina serà la pregunta , en quins termes serà realitzada i quantes possibles respostes hi haurà .
Els nacionalistes catalans semblen no tenir por les paraules del Govern negant la celebració d'aquesta votació . No obstant això , l'executiu central insisteix en el " diàleg " tot i que afirma de manera contundent que no es produirà la consulta . Dijous passat en la roda de premsa després del Consell de Ministres , Soraya Sáenz de Santamaría afirmava que "estem disposats a obrir un nou clima de diàleg " .
De fet , fonts populars asseguren que Rajoy es troba més còmode amb el diàleg que amb la tensió davant el desafiament secessionista i el president hauria dit que mai trencarà el canal de comunicació i que el portarà fins a les últimes conseqüències .
Les últimes conseqüències encara no són clares però el cert és que des de la Generalitat i els partits que sostenen el Govern català la consulta és una realitat i el seu problema no és ja el permís o no de Moncloa , sinó els problemes que puguin sorgir entre les formacions per la pregunta de la consulta .
Aquest mateix diumenge Convergència Democràtica ha apel · lat al consens entre les formacions nacionalistes per pactar una pregunta " ambiciosa i clara " reclamant així una " sola veu " ja que Catalunya " no es pot permetre el luxe de desafinar " .
I és que aquesta consulta està destapant les divergències en el si de CiU i augmentant la unió entre CDC i ERC . Els republicans acusen Unió i el PSC de voler dilatar el procés mentre Artur Mas ha garantit a Junqueras la celebració de la consulta a 2014 .
Davant això, els partits negocien tant la pregunta com la manera de celebrar la consulta . Sobre el contingut participa fins i tot fins Duran , la major preocupació rau en el nombre de paperetes possibles .
Mentrestant , la Generalitat valora ia la capacitat logística i organitzativa . Per a això, ha fet un recompte d'urnes per al vot i es planteja el vot per internet per esquivar les possibles traves de l'executiu central . A més , es preveu la votació d'immigrants i dels majors de 16 anys .
No obstant això , el Govern de Rajoy manté la seva oferta de diàleg a un executiu que no l'escolta i que augmenta el seu desafiament secessionista preparant a corre-cuita i amb decisió la resposta a Moncloa : la convocatòria i celebració de la consulta .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS