divendres, 29 de novembre del 2013

La Llei de Seguretat permetrà sancionar l'extrema dreta , actes pro -ETA i bisbes , i fins i tot declaracions de l'esfera religiosa que puguin ser considerades per les autoritats corresponents una agressió a la llibertat de les dones , com podria ser el polèmic llibre ' Calla i sé submisa ' .






L'esborrany de la nova Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana que ha avalat aquest divendres el Consell de Ministres habilitarà l' delegacions del Govern per sancionar amb multes de fins a 30.000 euros a la difusió de l'ideari dels partits d'extrema dreta , l'exhibició de fotografies de terroristes d'ETA i fins i tot declaracions de l'esfera religiosa que puguin ser considerades per les autoritats corresponents una agressió a la llibertat de les dones , com podria ser el polèmic llibre ' Calla i sé submisa ' . Fins ara , aquestes coductas només podien ser perseguides si constitutían un delicte , però la nova norma impulsada pel Ministeri de l'Interior permetrà castigar per via administrativa quan no arribin rang penal .
Aquesta és una de les nombroses novetats que inclou l'esborrany de l'avantprojecte de la Llei de Seguretat Ciutadana . Després del seu pas pel Consell de Ministres , s'ha de remetre ara al Consell d'Estat , el Consell General del Poder Judicial i l'Agència de Protecció de Dades perquè emetin la seva opinió sobre el text . Encara que gran part dels articles del règim sancionador ja figuren en l'actual Llei de Seguretat Ciutadana , aprovada el 1992 , la nova llei absorbirà les faltes que la reforma del Codi Penal ha deixat fora i incorporarà articles completament nous per perseguir comportaments que fins ara no tenien retret administratiu .
Per primera vegada , les delegacions del Govern podran sancionar amb multes de 1.001 euros a 30.000 euros " les manifestacions públiques , escrites o verbals , efectuades a través de qualsevol mitjà de difusió , així com l'ús de banderes , símbols o emblemes amb la finalitat de incitar a comportaments d'alteració de la seguretat ciutadana , violents , delictius o que incitin , promoguin , enalteixin o justifiquin l'odi , el terrorisme , la xenofòbia , el racisme , la violència contra la dona , o qualsevol forma de discriminació , sempre que no siguin constitutives de delicte " . En aquests supòsits , considerats una infracció greu , entren les manifestacions o declaracions de formacions d'extrema dreta o antisistema , l'exhibició pública de qualsevol missatge que pugui interpretar com un suport a ETA - sense necessitat que s'arribi a la gravetat exigible perquè existeixi un delicte d'enaltiment - o qualsevol altre missatge que pugui suposar una defensa de comportaments discriminatoris , fins i tot els que es puguin realitzar des de l'àmbit religiós .
El règim sancionador també esmenta com a infracció greu "els actes d'obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l'exercici legítim de les seves funcions , el compliment o l'execució d'acords o resolucions administratives o judicials , sempre que es produeixin a l' marge dels procediments legalment establerts i no siguin constitutius de delicte " . La Llei de Seguretat Ciutadana en vigor no entrava a regular aquest supòsit però el Ministeri de l' Interior ho ha inclòs per reprimir noves formes de protesta que al seu judici estan generant seriosos problemes d'ordre públic , com les protestes que impedeixen l'execució de desnonaments , els altercats en reunions de corporacions locals i els escraches a funcionaris o jutges , com el que va patir la instructora del cas dels ERO , la jutge Mercedes Alaya . Amb aquest canvi legal, les delegacions del Govern podran multar amb fins a 30.000 euros als convocants i assistents a aquest tipus de concentracions .
El text de l'esborrany ha sofert nombrosos canvis en els darrers dies . Finalment , Interior ha decidit mantenir les sancions per a la celebració de manifestacions no comunicades o prohibides , encara que aquesta infracció passa de "molt greu " a " lleu" . Només quan aquestes convocatòries tinguin una "finalitat coactiva durant el període de reflexió electoral o durant la mateixa jornada d'eleccions" o quan " tinguin lloc en infraestructures crítiques" com aeroports o centrals nuclears , podran exposar-se a sancions més contundents .
La proposta aprovada pel Consell de Ministres també incopora per als convocants i assistents a manifestacions no comunicades o prohibides als voltants del Congrés, el Senat o les assemblees legislatives de les comunitats autònomes . No obstant això , l'última versió de l'esborrany també ha acabat rebaixant aquesta infracció de "molt greu " a " greu" . De les 21 infraccions " molt greus" que contemplava en un principi el text d'Interior, en la versió avalada pel Govern només sobreviuen set .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS