dijous, 14 de novembre del 2013

LA FISCALIA , AL RESCAT . El fiscal s'avança al jutge i rebutja imputar la infanta Cristina . Sembla que la justícia no pensa que tots som iguals .





La Fiscalia Anticorrupció ha entregat un escrit al jutge instructor del cas Nóos , José Castro, al que s'oposa a la imputació de la infanta Cristina per entendre que no hi ha contra ella més que " conjectures o sospites" . D'aquesta manera s'avança a Castro , que avaluava en aquests moments si imputava o no la infanta per un delicte fiscal .
És la segona ocasió en què la fiscalia surt a l'auxili de la infanta Cristina , que ja va recórrer l'anterior imputació posada en marxa pel jutge Castro .
La fiscalia assenyala en el seu escrit que els indicis que pesen sobre ella són "meres conjectures o sospites que no constitueixen elements vàlids de imputació" , segons han informat fonts judicials .
El jutge José Castro ha de decidir en properes setmanes si acorda o no l'encausament de la filla del rei per presumpte delicte fiscal o de blanqueig de capitals .
LES RAONS DEL FISCAL
En l'última part d'aquest informe de 29 pàgines , el fiscal Pedro Horrach afirma a manera de conclusió que "en el procés penal les meres conjectures o sospites no constitueixen títols vàlids d'imputació " .
El fiscal adverteix que "convé rescatar i reproduir" els comentaris que va efectuar el mateix jutge Castro a l'acte de 5 de març de 2012.
EL jutge va afirmar amb relació a la imputació de la infanta que " prestar declaració en qualitat d'imputada no té com a finalitat de cercar en el seu curs hipotètics i eventuals indicis de criminalitat contra ella, sinó possibilitar que doni la seva versió sobre els que ja existeixen" .
El fiscal fa seves aquestes paraules i altres del jutge en què sostenia que "els indicis han d'existir prèviament , tenir un caràcter objectiu, el que equival a que no siguin fruit de meres elucubracions per molt que aquestes puguin ser compartides per un nombre més o menys ampli de persones , i ser racionals " .
"Tot això- conclou el fiscal -sense perjudici de les responsabilitats civils que , si escau , puguin derivar-se respecte de la senyora Cristina de Borbó a l'empara del que estableix l'article 122 del Codi Penal ( participació a títol lucratiu ) " .
La fiscalia considera que la investigació practicada pel jutge Castro al voltant de les presumptes activitats delictives d'Aizoon , l'empresa que la infanta comparteix amb el seu marit , Iñaki Urdangarin , no ha aportat indicis rellevants contra la filla menor del Rei.
LA INVESTIGACIÓ SOBRE LA INFANTA
El magistrat ha reunit dades que apunten que mitjançant les sortides de fons que es van realitzar d'Aizoon per destinar-los a despeses particulars , la infanta i Urdangarin s'haurien beneficiat a través de la seva empresa dels ingressos presumptament il · lícits que va rebre la mateixa procedents de l'Institut Nóos així com dels diners suposadament defraudat a Hisenda per part d'Aizoon .
I és que , segons apunten els investigadors , els diners que de manera presumptament irregular percebre Aizoon des Nóos- en virtut dels convenis que aquest va subscriure amb les administracions públiques - no es va quedar en el compte de la primera entitat , sinó que es va destinar a despeses particulars del matrimoni , com la reforma del seu habitatge familiar , amb el possible coneixement de l'origen delictiu dels fons per part de la Infanta .
Les indagacions del jutge anaven encaminades a esbrinar si la filla del rei era conscient de la procedència il · lícita dels diners que rebia Aizoon , el que permetria dilucidar si la duquessa de Palma va incórrer en un delicte de blanqueig de capitals , a més d'aclarir si va defraudar a la agència Tributària , en facturar a Aizoon serveis personals que res tenien a veure amb l'activitat de l'empresa amb l'objectiu de reduir la seva tributació en la declaració de l' IRPF .
De fet , l'Audiència Provincial sosté que si Aizoon estava participada al 50% per la infanta , no era més que una pantalla i es va constituir amb una finalitat defraudatòria , no s'entén que només s'atribueixi la defraudació a un dels socis ( a Urdangarin ) .
Però en aquesta decisió s'ha avançat a Castro la Fiscalia Anticorrupció , que ja s'ha pronunciat sense donar-li temps al jutge as preguntar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS