dijous, 14 de novembre del 2013

Per pressionar amb la consulta , Oriol Junqueras ERC ha contemplat una mobilització democràtica i social per , " aturar l'economia catalana durant una setmana" " Catalunya representa una quarta part dels ingressos fiscals de l'Estat " , quin impacte tindria aquest eventual atur català al PIB estatal , quina opinió es durien els creditors del deute espanyol i quins efectes suposaria en la prima de risc .





El president d'ERC , Oriol Junqueras , ha assegurat aquest dimecres que Catalunya utilitzarà tots els instruments de mobilització democràtica i social que tingui a l'abast per aconseguir la consulta , i ha contemplat que un d'ells sigui " aturar l'economia catalana durant una setmana" .
" I ja que nosaltres hem demostrat que podem posar dos milions de persones a les carreteres - en al · lusió a la Via Catalana - , algú creu que no som capaços d'aturar l'economia catalana durant una setmana ? ", S'ha preguntat en un acte a Brussel · les sobre el ' dret a decidir ' organitzat per l'Aliança Lliure Europea .
Junqueras , que ha recordat que " Catalunya representa una quarta part dels ingressos fiscals de l'Estat" , s'ha preguntat quin impacte tindria aquest eventual aturada català en el PIB estatal , quina opinió es durien els creditors del deute espanyol i quins efectes comportaria en la prima de risc .
Ha conclòs que Catalunya també té els seus " instruments " per aconseguir una consulta d' autodeterminació malgrat que, fins ara , des del Govern central sempre s'hagi negat aquesta possibilitat . En la mateixa intervenció , també ha demanat a la Unió Europea que avali la consulta que es reivindica des de Catalunya , perquè els catalans són europeus i la UE ha de " vetllar pel respecte als drets democràtics dels seus ciutadans" .
No pot parar " ni dues hores "
Després d'aquesta amenaça , el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat , Felip Puig , ha replicat que l'economia de Catalunya no pot aturar-se " ni dues hores" .
"El que l'economia catalana necessita és continuar treballant amb molta intensitat perquè és el que donarà més fortalesa a Catalunya per superar qualsevol repte" , ha valorat Puig en declaracions a Onda Cero . El conseller ha considerat que la manifestació de Junqueras encaixa "en la línia de radicalitat verbal " actual, i ha considerat les seves paraules un recurs retòric .
També ha criticat que el ministre d'Hisenda , Cristóbal Montoro , "tregui pit " dient que l'Estat pagarà en nom de Catalunya als seus creditors .
Si l'Estat pogués pagar , no caldria que les farmàcies i els hospitals catalans patissin com ho fan " , ha dit Puig , que també ha afirmat que l'Estat només pot aspirar a la recuperació econòmica si Catalunya continua en la seva línia de recuperació .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS