diumenge, 24 de novembre del 2013

La crisi i el descontentament social , obre el camí a " salvapàtries " i xarlatans . Quan en una societat en crisi profunda , una part de la població posa en dubte aspectes concrets del sistema democràtic , apareixen en l'escenari polític formacions d'arrels totalitàries , populistes i xenòfobes que pretenen subvertir l'ordre establert apel · lant a una regeneració de la societat que permeti un nou ordre de valors .




























Hem parlat moltes vegades que la pèrdua de confiança en els nostres dirigents , un sistema econòmic lesiu per als interessos dels ciutadans , la crisi econòmica i de valors ... , comportaven el perill cert que ocupessin el buit deixat pels partits polítics tradicionals altres aprofitats , molt més perillosos que els actuals , encenent els ànims de les masses fartes , decebudes i sense futur , prometent el " alba daurat" , un govern " 5 estrelles" , el mannà ... i la lluna .
 
Però no ens equivoquem , ja que no són mes que els mateixos gossos amb diferents collars , però , gossos molt més perillosos . Albert Rivera presenta el Moviment Ciutadà per curar un país " malalt" . El líder de Ciutadans ha defensat la seva Moviment Ciutadà amb el que planteja guarir el país perquè "està malalt" , encara que no ha aclarit si acabarà convertint la plataforma en un partit polític estès per tot Espanya .
" Estem farts de diagnòstics , el nostre país està malalt , hem guarir i en Moviment Ciutadà tenim el millor equip per fer-ho" .

 
És l'hora dels salvapàtries que aprofiten el desencant regnant d'una societat colpejada per la crisi per alçar la veu i posar sobre la taula receptes que no són més que intents d'arribar al poder en benefici propi i dels que els sostenen , usant l'enfrontament entre segments socials com a pedra filosofal de la seva acció política . Pescadors d'ànims en rius remenats de desafecció .


Responsables últims d'aquest desconcert on s'aferren els salvapàtries , són sens dubte l'anomenada classe política, que incapaç de donar solucions per sortir de la crisi econòmica , es dedica a una lluita caïnita amb la resta de formacions en un frenètic i tu més , o retallant des del govern als de sempre i conservant els seus privilegis de casta , el que acaba per exacerbar al ciutadà del carrer .


 
En països com Grècia ha sorgit amb inusitada força un partit d'arrels nazis , Alba Daurada , el nom ens retrotreu als anys trenta i del que sens dubte tenen un grau important de responsabilitat en la seva aparició els Karamanlis i Papandreu de torn . A Itàlia , els partits convencionals fa lustres van deixar pas a formacions de nova creació , van contribuir tots a l'adveniment de Berlusconi .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS