divendres, 22 de novembre del 2013

El jutge Ruz confirma l'existència d'una comptabilitat B al PP . La propera setmana està previst que el PP i Bárcenas es vegin les cares al jutjat . Els populars , han sol · licitat al jutge que no s'interrogui l'extresorer , així com a diversos testimonis . D'aquesta manera , s'intentaria evitar la situació que es va produir al ' acarament "entre Bárcenas i Cospedal en el judici celebrat a Toledo el passat 18 d'octubre.






























Pas decisiu en la investigació . El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha confirmat l'existència "a nivell indiciari " d '"una certa corrent financera de cobraments i pagaments " al Partit Popular ( PP ) que hauria estat utilitzada per pagar a l'arquitecte Gonzalo Urquijo , que va dirigir les obres de remodelació de la seu central de la formació , al carrer Gènova de Madrid , entre els anys 2005 i 2011 .
En un acte dictat aquest divendres, el magistrat assenyala que aquesta suposada comptabilitat B hauria estat "contínua en el temps" i s'hauria desenvolupat " al marge de la comptabilitat remesa pel PP al Tribunal de Comptes " .
En la seva resolució , el jutge Ruz imputa l'arquitecte Gonzalo Urquijo i l'exgerent del PP Cristóbal Páez com a cooperadors necessaris d'un delicte contra la Hisenda Pública de què hauria estat autor l'extresorer del PP Luis Bárcenas .
En la roda de premsa després del Consell de Ministres , la vicepresidenta , Soraya Sáenz de Santamaría , ha eludit pronunciar-se directament sobre la sentència del magistrat .
COMPTABILITAT PARAL · LELA
Aquests pagaments , segons consta en l'escrit del jutge , no s'haurien reflectit ni en la facturació ni en la comptabilitat oficial, sinó en la comptabilitat paral · lela o B portada en el si de l'esmentada formació i de la qual eren presumptes encarregats dels imputats Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta , sota les seves respectives responsabilitats al capdavant de la Gerència i Tresoreria del Partit Popular en el període temporal objecte d'investigació .
Així mateix , es recull que els pagaments en definitiva s'haurien atès amb el romanent de capital no comptabilitzat disponible a l'anomenada caixa B del partit .
L'escrit reflecteix part de l'informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals ( UDEF ) que fa uns dies el jutge va exigir a aquesta secció de la Policia Nacional , en el qual s'analitzen els documents trobats en el registre a la seu a Madrid de Unifica i els que va enviar el PP sobre l'obra de remodelació de la seva seu .
La Policia compara aquests documents amb tres anotacions que apareixen en els papers manuscrits de l'extresorer Luis Bárcenas l'any 2008 a nom de " Gonz . Urquijo " , " Gonzalo ( Arquitecte ) " i " GU " per un import global de 888.000 euros , i conclou que les coincidències donen validesa a aquests apunts manuscrits de l'extresorer .
Aquestes coincidències entre pagaments a l'arquitecte i sortides de la caixa B del PP , afegeix el magistrat , constitueixen " indicis suficients de la comissió d'un o diversos delictes contra la Hisenda Pública" , dels quals Urquijo seria autor i Páez i Bárcenas cooperadors .
" Desquadrament A LA FACTURACIÓ "
Pel que fa a Páez , explica que era la persona " amb participació activa en les decisions i seguiment de les obres de reforma de la seu de la formació" i era també encarregat de visar les factures que emetia Unifica , "podent raonablement presumir , a partir de la documentació fins al moment analitzada , el seu coneixement dels presumptes pagaments fora de la facturació que s'havien abonat des del partit a Gonzalo Urquijo " .
Els delictes que reflecteix Ruz podrien ampliar als de falsedat documental o comptable si provessin , indica, els indicis que reflecteix un informe d'Hisenda de " desquadrament " entre la facturació dels serveis executats per Unifica per al PP i la comptabilitat oficial del partit .
A part de citar els dos imputats i tres testimonis el 16 de desembre , Ruz acorda que es practiqui a l'arquitecte una pericial cal · ligràfica per comprovar que la seva lletra és la que correspon a tres papers manuscrits trobats en el registre de la seva empresa .
Es tracta, en concret , d'un paper sobre les obres de la seu en què es llegeix " Perd el rebut Comptabilitat i em fan vaig rebre en mà a l'octubre . 235.000 euros" , un altre en què posa " Perden Vaig rebre en obra demanen els ferma. al desembre "i un tercer que diu : " He rebut del Sr Luis Bárcenas la quantitat de 200.000 ? en concepte de pagament complementari de la factura , de la planta 4a amb la qual queda cancel · lat aquesta factura " .
El jutge també demana a Unifica que lliuri la seva documentació sobre les obres de Gènova i notifiqui la identitat del seu responsable financer entre 2006 i 2009 , alhora que remet tots els documents a pèrits d'Hisenda perquè facin un altre informe sobre l'assumpte .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS