divendres, 1 de novembre del 2013

Davant l' ús interessat de la política amb les víctimes , sembla ser que per la política no totes les víctimes són igiales . "Hi ha gent a la presó per haver robat diners , però per robar cinc vides , ningú " . Al Madrid Arena un any després , 5 morts , 24 imputats ... cap responsable , i no veig grans manifestacions en contra dels terroristes urbans ni sentències exemplars .






És l'única cara visible que es coneix de les víctimes del Madrid Arena. La mare coratge que ha lliurat la seva vida fins que es faci justícia per la mort de la seva filla . Isabel de la Fuente entén l'actitud de les altres quatre famílies , les que declinen obrir les portes als mitjans de comunicació i explicar com se senten avui , quan es compleix un any de la festa de Halloween , en què van perdre la vida Rocío Oña ( 18 anys ) , Katia Esteve ( 18 ) , Maria Teresa Alonso ( 20 ) , Belén Langdon ( 17 ) i Cristina Arce ( 18 ) , la filla d'Isabel .
De la Font als peus del monument que l'ajuntament va aixecar en l'Albereda d'Osuna en honor als seus dues veïnes mortes , Cristina i Rocío , i on ahir Ana Botella , en descobrir una placa amb el nom de les dues noies del barri, va ser escridassada per un grup de joves , amics de les mortes . " A què véns aquí , a netejar la teva imatge ? " , Li van clavar . El monument a Cristina i Rocío és un arbre amb un missatge: " Planto seu record molt profund perquè floreixi ben alt " , ple de flors i amb les branques plenes d'instantànies escanejades . En totes les fotos surt Cristina , o Rocío , o les dues , amb alguna de les seves amigues que ara s'encarreguen de mantenir amb vida aquest arbre . "Quan van a fer un volt , sempre queden aquí" , recorda Isabel , plena de ràbia i impotència un any després , perquè el procés judicial no avança tan ràpid que ella volgués . "Hi ha gent a la presó per robar diners i per robar vides , no " , es queixa sense parar, en clara al · lusió a Miguel Ángel Flores , el promotor de la festa que va basar tota la seva defensa en que el pavelló incomplia les mesures de seguretat i en cap cas va parlar de les gairebé 18.000 entrades que va vendre .
La setmana passada , el promotor va oferir la seva primera entrevista a un mitjà de comunicació i utilitzar les càmeres per expandir la culpa al consistori per no haver comprovat que el recinte era segur . "Cadascú és molt lliure de defensar com pugui , després cadascú és molt lliure de creure o no . I té raó , ell no és l'únic responsable " . De la Fuente assenyala Madridec , a la Policia Municipal, a les dues empreses de seguretat , Seguriber i Kontrol 34 , al " nefast " servei mèdic . "Cadascú haurà d'assumir la responsabilitat que li correspongui" , desafia Isabel .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS