dijous, 31 d’octubre del 2013

La nova Cobega que va marxar de Catalunya , per tenir seu social i operativa a Madrid , Sol Daurella , que va donar el pas i trasllat el seu principal negoci fora de Catalunya, a més impacte en l'erari , ja que la nova empresa paga impostos a la Comunitat de Madrid , això és el que ofereix el Govern d' Espanya . Coca -Cola ajusta la seva plantilla . Les sinergies produïdes després traslladar la seva seu social , fan que Coca - Cola Espanya presti menys serveis als seus fabricants , pel que la seva estructura es veu afectada negativament , els 5.000 treballadors i 12 fàbriques de refrescs que factura 2.700 milions d'euros . La decisió de portar a terme un pla d'ajust que afectarà al voltant del 20 % de la plantilla .



 Està decidit i comunicat . Dilluns passat , Coca - Cola Espanya , la filial espanyola de Coca - Cola que presideix Marcos de Quinto , va comunicar als seus 180 empleats la decisió de dur a terme un pla d'ajust que afectarà al voltant del 20 % de la plantilla (una mica més de 30 treballadors ) . La fusió de les set companyies embotelladores del grup de refrescs ( Coca -Cola Iberian Partners ) ha transformat tot l'univers del gegant d'Atlanta al nostre país . El primer d'aquests canvis ha afectat la figura del director general , Fernando Amenedo , que divendres passat va informar als seus companys de la seva marxa de la companyia al llarg dels propers sis mesos .
Les sinergies produïdes després de la fusió fan que Coca - Cola Espanya presti menys serveis als seus fabricants , pel que la seva estructura es veu afectada negativament . En aquest context , i per carregar-se de legitimitat , Marcos de Quinto ha decidit prescindir del seu número dos , que exercia com a responsable de Màrqueting plenipotenciari, però sense competències sobre l'àrea financera ni jurídica . A partir d'aquest punt, la compñaía ha intentat minimitzar l' impacte de l'ajust , aconseguint que un terç sigui recol · locat al nou embotellador ibèric , un altre s'aculli a un programa de prejubilacions i el restant surti amb condicions avantatjoses .
Un altre dels efectes d'integració afectarà Coca -Cola Gestió , la societat conjunta que Coca - Cola Espanya i els set embotelladors compartien al 50% abans d'unir-se a Coca -Cola Iberian Partners . Aquesta divisió , encarregada de coordinar els serveis comercials entre la matriu i els seus fabricants , s'integrarà en el gegant industrial , assumint al total de 50 empleats , segons han confirmat fonts oficials . Tot aquest procés va ser explicat el passat dilluns a la plantilla de la multinacional , a la qual s'ha informat del pla iniciat per adequar la dimensió de la filial espanyola a la relació amb la nova companyia embotelladora presidit per Sol Daurella .
Encara l'ajust de l'estructura de Coca -Cola Espanya està definit i comunicat , encara falten alguns serrells del calendari per decidir. D'acord als plans inicials , està previst que l'ajust es tramiti en el que queda d'any, de manera que 2014 arrencada ja amb la reorganització executada . Amb aquests canvis , el gegant dels refrescos dóna per completat el seu procés de reorganització a Espanya , on porta aquesta 50 anys amb una estructura particular que la recent fusió entre els set embotelladors ha transformat , ajustant-se així als desitjos de Coca -Cola Company de unificar el procés industrial i establir una interlocució única .
El moviment no ha estat fàcil . Han estat necessaris dos anys per a la creació de Coca -Cola Iberian Partners . Durant aquest període de negociacions , les relacions entre Coca - Cola Espanya i els seus set fabricants ( Cobega , Casbega , Norbega , Begano , Colbega , Rendelsur i Colebega ) , a la qual s'ha sumat també la divisió de Portugal , han estat coordinades pel director general Fernando Amenedo , evitant que les discrepàncies existents entre propietaris de les concessions i la concessionària avortessin el pla d'integració . Una vegada conclòs el procés i després de quinze anys a la companyia , el director general ha posat punt i final , però no serà l'únic .
De moment , el primer a assumir les conseqüències de la reorganització industrial de Coca - Cola a Espanya ha estat la filial corporativa que lidera De Quinto . No obstant això , el veritable canvi el protagonitzaran els embotelladors . La integració dels set fabricants nacionals ( més Portugal) , parcel · lats i desenvolupats de forma autònoma per territoris , ha donat lloc a una companyia amb 5.000 treballadors i 12 fàbriques de refrescs que factura 2.700 milions d'euros . Aquesta nova estructura va provocar canvis rellevants dins de Coca -Cola Iberian Partners per optimitzar sinergies industrials i comercials . El gran ajust està per arribar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS