diumenge, 10 de novembre del 2013

Ciutadans i la corrupció . Avui és un bon dia per proposar una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya dedicada a Ciudananos . Segur que Albert Rivera , apòstol de l'honradesa i martell d'heretgies comptables , estarà encantat . O no ? .






La setmana passada, Raül Niubó , exmembre del gabinet de premsa i comunicació de Ciutadans, denunciava en el seu compte de Twitter que aquesta formació paga en negre a molts dels seus treballadors , evitant donar-los d'alta a la Seguretat Social . A aquesta pràctica de pura economia submergida -amb la seva implicació de frau fiscal -cal sumar l'agreujant que aquests treballadors perceben la prestació per desocupació . Afirmava Niubó que pot provar aquestes acusacions i reptava Antonio Espinosa , secretari d'Estudis i Programes de Ciutadans amb el tuit " Investiguem sortides i entrades de € durant eleccions . Té por ? " . Espinosa va evitar respondre .
Tenen por ? El més lògic és que un partit el líder camina donant lliçons de moralitat en tourné frenètica per totes les cadenes de televisió d'Espanya reaccioni amb contundència davant aquest tipus d'acusació . Han interposat una querella contra Niubó ? , No . Han convocat alguna roda de premsa per desmentir enèrgicament ? ; Tampoc.
De moment han respost telefònicament a algun mitjà amb evasives i frases molt mesurades . Per exemple e-notícies informava que segons "fonts oficials del partit" - no citava quins - " tot el personal laboral de Ciutadans ha estat i està contractat i donat d'alta a la Seguretat Social" . El matís personal laboral no només no és gratuït sinó que respon a una estratègia dissenyada per algun lletrat . No parla de treballadors , sinó de personal laboral per , a continuació, rematar amb aquesta perla : "a les persones que col · laboraven voluntàriament durant les campanyes , Ciutadans els compensa les despeses derivades de la seva participació , com queda reflectit en la comptabilitat " . És de suposar que qui va redactar aquest paràgraf ja anava amb la toga posada , ja que es tracta senzillament d'un al · legat de defensa . Curiosa , la política sociolaboral de Ciutadans , amb la seva doctrina neoesclavista que discrimina personal laboral i persones que col · laboren voluntàriament però cobrant una mica de xavalla mentre perceben l'atur.
Però per aclarir definitivament qualsevol ombra de dubte les fonts oficials es despatxen amb el galimaties , " els comptes de Ciutadans estan auditats pel Tribunal de Comptes i la Sindicatura de Comptes . Més Ciutadans és l'únic partit que publica els seus comptes a la seva pàgina web per ser consultades pels ciutadans " ( sic) .
¿ Se suposa que després de llegir aquesta joia la ciutadania ha de quedar tranquil i no fer més preguntes ? Perquè la veritat és que resulta difícil vorejar la veritat amb més cinisme .
El que els comptes no compten
Probablement els dirigents de Ciutadans han de pensar que si tots els pròcers de la Catalunya més selecta no van detectar - ni llegir - les trampes dels comptes de la Fundació del Palau de la Música , la plebs tampoc despeinará examinant les del seu partit .
La seva pàgina web presenta uns comptes de 2010 i 2011 sense auditar ni incloure cap memòria. També publiquen un document sobre crèdits que és pur màrquetingpolític per poder presumir de transparència mentre ningú es faci preguntes . Amb quines entitats ? , A quines quantitats ascendien els crèdits retornats ? , Com i per què es liquida un crèdit amb un any d'antelació ? Quin era el seu import ? .
Afirmar que els comptes estan auditats per la Sindicatura no suposa que aquest organisme les aprovi . Per contra, la Sindicatura denuncia que Ciutadans no ha presentat la comptabilitat corresponent a 2010 i que no ha confirmat l'existència de fundacions o associacions vinculades al partit que , segons l'article 4.2 de la Llei 18 /2010 de la Sindicatura de Comptes , també obliga a la presentació dels seus comptes .
L'any 2008 Ciutadans constituir a Barcelona la fundació Tribuna Cívica , però la va inscriure en el Registre de Fundacions de Madrid , ciutat on domiciliar la seva seu central . Gràcies a aquesta irregularitat eludeix la supervisió dels seus comptes per part de la Sindicatura però també perd les subvencions que li corresponen . Quin interès pot tenir en ocultar la seva fundació ?
Examinem primer les dades actuals . Els seus comptes , Els seus plans d'actuació :
Encara que una fundació estigui inactiva té l'obligació de presentar la seva comptabilitat i els seus plans d'actuació . Però és que, a més , tribuna Cívica no està inactiva . Ha organitzat actes , com aquesta Escola d'Hivern de Ciutadans celebrada al març.
També ha modificat el seu Patronat : Com és possible que el C : I: F : sigui nul ? Per què no ha presentat mai els seus comptes ? .
Maria Teresa Giménez Barbat , una de les fundadores de Ciutadans , explica al seu llibre ' Els espanyolistes de la Plaça Reial' com van començar a sorgir aportacions inesperades i suculentes , especialment les de Miguel Rodríguez , el milionari propietari del grup Lotus - Festina , un personatge curiós que es presenta com a revolucionari i que identifica el catalanisme amb totes les plagues de la perversitat burgesa . Rodríguez va arribar de la mà d'un vell tumor : Alfonso Guerra .
L'autora relata com va arribar a les seves oïdes l'opinió que li mereixia Ciutadans al vell truà sevillà : "està gent està salvant la dignitat moral de Catalunya " .
Que Alfonso Guerra et dediqui una frase així només pot portar a una persona mínimament honrada a la vida contemplativa en una cova o un harakiri solitari. Costa de creure que després de ser pronunciades per Guerra les paraules " dignitat moral " no s'obrissin les comportes de l'infern . El cas és que no es podia esperar res de bo que algú tan poderós i amb un odi tan infinit cap a Catalunya s'interessés per un grupuscle format bàsicament per pseudointel · lectuals rebotats amb el pujolisme i funcionaris espanyolistes instal · lats en un país que s'obstinava a no sucumbir als seus deliris de grandesa .
Sabien els militants del PSC que el Gran Conseguidor del PSOE estava engreixant la maquinària d'un partit nou que podia dividir ? I els parlamentaris del PSC que es van plegar a raspallar l'Estatut en la comissió de les Corts asseient a banda i banda de la taula , sabien que Guerra els estava traint ? Va haver-hi fons especials de l'estat destinats a Ciutadans ? Seria interessant saber quin paper van jugar Montilla i Zapatero en aquest assumpte .
Una de les funcions de Ciutadans és bombardejar des de les televisions amb seu a Madrid per tal de captar votants indecisos i abstencionistes i reduir el pes del vot independentista . Si Ciutadans es presentés a les eleccions generals no tindrien tantes facilitats ja que als dos grans partits no els interessa la irrupció d'una nova força que podria restar vots . Així , gaudeixen dels avantatges que els proporciona un partit sense representació a Espanya però amb un discurs anticatalà des de Catalunya . Ciutadans els fa la feina i aquestes coses solen compensar .
Durant l'última campanya electoral al Parlament es va orquestrar una operació molt treballada que incloïa acusacions de corrupció contra Artur Mas i el seu entorn , informes policials ficticis i articles d'opinió que anunciaven una perillosa majoria aclamativa a Catalunya o suggerien una intervenció de l'Estat contra la Generalitat . En aquell context Albert Rivera va tenir totes les facilitats per aprofitar-se de la situació , arribant fins i tot a participar en diverses ocasions com entrevistat i tertulià en un mateix programa . No va tenir empatx a elevar a la categoria de cosa provada qualsevol rumor i va demostrar sobradament la seva antidemocràtic menyspreu per la presumpció d'innocència de l' adversari .
Però aquest rol estel · lar de Rivera a les televisions espanyoles no només va ser un exercici de avantatgisme , a més vulnerar " la transparència , l'objectivitat i el principi d'igualtat" que teòricament garanteix la legislació electoral .
Ciutadans va rebre durant aquella campanya una autèntica donació que , de quantificar, suposaria diverses vegades tot el seu pressupost electoral . Aquesta donació mediàtica , a canvi de què es va concedir ?
Els dos grans grups de televisió privada a Espanya no podrien sostenir-se sense l'audiència, el poder i la quota de publicitat que els garanteix una Catalunya integrada a Espanya . La independència els suposaria perdre les seves llicències en un nou estat i , en tot cas , veure en l'obligació de negociar-les. Potser la Generalitat hauria de jugar aquesta partida i avortar que altres l'estiguin jugant per ella .
Finalment , cal preguntar-se si la fundació Tribuna Cívica , aliena a la supervisió de la Sindicatura i el Tribunal de Comptes , s'ha beneficiat de donacions d'anunciants d'aquestes televisions que tant admiren Ciutadans . Si cap organisme de control parlamentari pot comprovar-ho i si la Subdirecció General del Protectorat de Fundacions no té instruments per obligar-la a presentar els seus comptes anuals , seria convenient que l'Agència Tributària i la Fiscalia de l'Estat intervinguessin en l'assumpte . Anem , si no és molt demanar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS