dimecres, 13 de novembre del 2013

Albert Pont , president del Cercle Català de Negocis i president del ' lobby ' a favor de la independència de Catalunya , acusa Espanya de " segregar " als catalans .






Compte Albert Pont , president de Cercle Català de Negocis , que , quan va arribar aquesta setmana a Madrid per presentar el seu llibre a favor de la independència catalana , va patir un exemple de " segregació identitària " per part d'un taxista de la capital . Diu que , quan el conductor li escolto parlar en català amb els seus acompanyants , va pujar el volum de la ràdio en un clar exemple , argumenta , del tipus de segregació que , per raons d'identitat , practiquen molts espanyols cap als catalans . "És un exemple d'animadversió i complex distanciament entre les nostres societats" , va explicar ahir al Centre Cultural Blanquerna de Madrid . "Si fos sobre ciutadans de raça negra , ningú dubtaria que es tracta de discriminació racial . No deixa de ser un acte de discriminació " , va explicar .
Pont va exposar ahir aquest argument i altres tants de l'estil per presentar a Madrid el llibre Escolta , Sefarad , la traducció al castellà de Deleda est Hispania o , el que és el mateix , un saberut argumentari de 500 pàgines sobre els motius que donen suport a la independència de Catalunya i alguna de les seves conseqüències . L'obra s'ha convertit en un best - seller catalanista , amb més de 15.000 exemplars venuts a Catalunya , i , segons l'editorial , en un futur haurà de ser estudiat pels alumnes d'ESO i pels diplomàtics catalans " de la mateixa manera que s'estudia la independència de Cuba " .
En roda de premsa , l'autor va argumentar que el procés independentista " troba en el seu equador " i és " un fet consumat " que podria estar emparat , en la seva opinió , per qualsevol dels tres supòsits que reconeix l'ONU per al dret d'autodeterminació i que va citar la setmana passada el ministre Margallo . A saber , invasió estrangera , segregació racial o denegació de drets . Pont , però, considera que el cas més justificable de tots ells és el de " segregació racial i de llinatge " per aspectes i actituds com els ja ressenyats .
" La segregació dels catalans impregna l'Administració de l' Estat , el sistema financer , el món empresarial , el dels esports , l'educació , l'Exèrcit" , va explicar . "L'Estat oficialitza una llengua per sobre d'altres , una visió del món per sobre d'altres . Això criminalitza als que viuen fora d'aquests paràmetres " .
El llibre pretén ser una mena de full de ruta del que serà el procés d'independència i avança detalls com la possible negociació que caldrà dur a terme amb l'Estat per al repartiment del deute o altres qüestions . Cal ressenyar referent a això que Pont és, a més , professor de relacions internacionals en el Màster de Diplomàcia i Acció Exterior organitzat pel Servei d' Acció Exterior de la Generalitat , que s'ocupa de " preparar " als futurs diplomàtics de l'Estat català independent . " Construir les estructures de l'Estat des de zero és tremendament difícil i apassionant" , va assegurar ahir després d'explicar que la idea del llibre va sorgir d'una " necessitat vital " després de viure diversos anys a Madrid preparant les oposicions a la carrera diplomàtica i comprovar de primera mà l' escassa representació dels catalans a la estructures de l'Estat .
" Arribarà un punt en què caldrà negociar amb l'Estat qüestions com l'atribució de la nacionalitat catalana , la pertinença a les institucions internacionals , el repartiment del deute de l'Estat . Catalunya haurà de reconèixer una part d'aquest deute ( 980 milions d'euros ) . En principi , entre un 16 i un 20% del deute no territorialitzable de l'Estat ", ha afegit .
En el llibre , Pont explica que el procés independentista no és una " exaltació identitària" , sinó un procés de ruptura amb determinades oligarquies . "Ens independitzem de l'oligarquia espanyola i catalana dominant; ens emancipamos de la Llotja del Bernabéu i del lobby català del pont aeri , que aposten per un model d'Estat i d'economia sense el més mínim compromís social que el de socialitzar els seus propis deutes corporatives " . I conclou que la independència és una qüestió de diners , però del temps que triguin a aconseguir a l'estranger el finançament necessari per a la transició que viu Catalunya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS