dimecres, 13 de novembre del 2013

100 advocats espanyolistes contra el suport del col·legi al Dret a Decidir .






Un centenar d’advocats espanyolistes estan en contra que el CICAC (Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya) s’hagi adherit a la comissió creada pel Parlament del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Al·leguen que "els col·legis vulneren la independència dels professionals". Per mostrar el seu descontentament, han presentat un recurs als tribunals que ara s'està tramitant al Jutjat Contenciós-Administratiu, segons explica avui 'El Mundo', qui torna a carregar contra el procés català.

Entre els lletrats crítics hi ha Javier Nart, Esteban Gómez Rovira o Ángel Escolano. La majoria són de Barcelona. Actuen contra el CICAC i contra el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, perquè consideren que els representava en aquest consell. El recurs demana la retirada de l'acord, ja que els advocats consideren que afecta "drets fonamentals de la persona com les llibertats de consciència i pensament", recull un escrit.

El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Samper, ha tret ferro a les queixes dels advocats que han presentat el recurs contra el CICAC. "Al Consell hem rebut 6 cartes que expressaven queixes. Les hem llegit, i a més, tots els qui s'han acostat els hem explicat les raons per les quals ens vam adherir al Pacte", ha explicat a Catalunya Ràdio.

Per la seva banda, el degà de l'ICAB (Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona), Oriol Rusca, ha recordat que "des del Col·legi no farem política partidista ni recolzarem una opció política determinada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS