diumenge, 6 d’octubre del 2013

Sóc el ministre d'Hisenda " i de gairebé tot" . El dia que Cristóbal Montoro va decidir acabar amb la cultura i el cinema espanyol . Quan el cinema espanyol va cometre el crim (el ' no a la guerra ' dels Goya 2003 ) que va originar el seu linxament ciutadà , polític i econòmic , el ministre d'Hisenda no era altre que ... Cristóbal Montoro . La dreta i el cinema espanyol es van jurar aquest dia odi etern ja Montoro se li va ficar entre cella i cella posar ferms als titellaires i pancarters de la bohèmia a cop de pressupost .





 El que potser es recorda menys l'aznarat (1996/2004) és que , abans que tot saltés pels aires , el món del cinema va viure un tòrrid romanç amb el president José María Aznar . Va ser llavors quan Cristóbal Montoro va dir el següent als seus cercles pròxims al ministeri d'Hisenda : Es van a assabentar aquests del cinema . Que Montoro s'hagi convertit en el portaveu dels temes culturals més diversos no passaria d'anecdòtic si no fos perquè fa mesos que la branca cinematogràfica del ministeri de l' Cultura ( ICAA ) no pot moure un paper sense el permís d'Hisenda .
Però no ens precipitem . Perquè el xoc entre els artistes i el PP va ser tan sonat que va eclipsar un dels fenòmens culturals més oblidats de l'aznarat (1996/2004) : abans que tot saltés pels aires , el món del cinema havia viscut un tòrrid romanç amb el president José María Aznar . Com ho senten.
A instàncies de Miquel Àngel Cortés , secretari d'Estat de Cultura entre 1996 i 2000 , Aznar organitzava cada divendres menjars a la Moncloa amb la gent del cinema . Dinar en què Ana Botella , esposa del llavors president del Govern i actual alcaldessa de Madrid , feia la feina bruta . "Ampolla es veia abans les pel · lícules dels directors que anaven a passar per Moncloa , com Manuel Gómez Pereira , per tenir-los després entretinguts durant el dinar i demostrar l'interès dels Aznar per la cultura" , recorda un assistent a aquests àpats . L'objectiu polític dels mateixos no era altre que "trencar l'abisme entre el món del cinema i la dreta" , afegeix.
Però la cosa no va quedar en un simple intercanvi de llagoteries i canapès . El creguin o no , dins de la indústria del cinema hi ha molta gent que segueix pensant que Aznar va ser el president del Govern que més va fer per al cinema espanyol . I quan diem 'va fer ' estem parlant de diners . Des de l'aprovació d'una partida extraordinària de desenes de milions que va desbloquejar una situació similar a la que estem travessant ara , quan l'Estat ha 61 milions als productors i no compta amb pressupost per pagar-los, a les contínues pujades del Fons d'Ajuda a la Cinematografia , passant per la cessió d'un antic palau de 2.500 metres quadrats com a seu de l'Acadèmia de cinema , inaugurada el 2007 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS