dijous, 10 d’octubre del 2013

Segons el CIS Centre d'Investigacions Sociològiques i el CEO Centre d'Estudis d'Opinió, el 71% dels catalans vol el referèndum separatista , els electors de CiU , ERC , ICV - EUiA i CUP vol un referèndum d'autodeterminació , la meitat dels votants del PSC volen un referèndum ; 22,4% diu estar en contra i un 6,7 % no contesta , votants que volen un referèndum , 98,8% dels votants d'ERC el 94,7 % dels de la CUP , el 94,9% dels de CiU , el 79,5 % dels d'ICV - EUiA , el 54,2 % dels del PSC , el 28,3 % dels de Ciutadans i el 18,2 % dels del PP .






El 71 % dels catalans vol que es convoqui un referèndum d'autodeterminació , mentre que el 22,4% diu estar en contra i un 6,7 % no contesta a aquesta pregunta , segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat - CEO -realitzada amb motiu del passat Debat de Política General que recull Europa Press .
El sondeig detalla que una gran majoria dels electors de CiU , ERC , ICV - EUiA i CUP vol un referèndum d'autodeterminació , i que aquesta també és l'opció que defensen més de la meitat dels enquestats que diuen que votarien al PSC si les eleccions autonòmiques fossin ara . Així, un 54,2% que ara votarien el PSC volen un referèndum , davant el 41,7 % que s'oposen , un percentatge que en el cas dels votants de Ciutadans se situa en el 65,2% , i del 81 , 8% en el cas del PP .
El 98,8% dels votants d'ERC volen un referèndum , cosa que també desitgen el 94,7% dels de la CUP , el 94,9 % dels de CiU , el 79,5 % dels d'ICV- EUiA , el 54,2 % dels del PSC , el 28,3 % dels de Ciutadans i el 18,2 % dels del PP .
"El PSC ha partit per la meitat el seu electorat i és interessant veure que en el cas de PP i Ciutadans hi ha una part no petita dels seus votants que sí que està disposat a celebrar un referèndum " , ha explicat el director del CEO , Jordi Argelaguet , durant la presentació d'aquest estudi .
L'enquesta , amb un marge d'error del 3,47 %, s'ha fet entre finals de setembre i principis d'octubre , i pregunta a 800 ciutadans sobre la seva percepció davant el Debat de Política General , que es va fer setmanes enrere en el Parlament català . Concretament , la pregunta que el CEO fa als enquestats és: ' ¿ Vostè està a favor o en contra que es convoqui un referèndum perquè el poble de Catalunya decideixi si vol o no que Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa? ' .ERC guanyaria les eleccions
ERC guanyaria actualment les eleccions a Catalunya en liderar la intenció de vot tres punts per davant de CiU , informa Efe . No obstant, el sondeig indica que el 28 % dels participants en l'estudi van donar a Mas com a guanyador del debat -en el de 2012 va obtenir un resultat del 54,8% - , seguit del president d'ERC , Oriol Junqueras ( 16,2 % ) , mentre que la intenció de vot la lidera ERC, amb el 20,8 % dels suports , seguit de prop de CiU -17,1% - .
El sondeig , que s'ha fet per conèixer com valoren els ciutadans el Debat de Política General que es va fer a finals de setembre al Parlament català , apunta que el PSC aconseguiria el 6% dels vots i es mantindria com a tercer partit a la cambra catalana; Ciutadans passaria de sisena a quarta força política amb el 5,8 % dels suports i després aniria ICV - EUiA , amb el 5,5 %.
El PP tindria el 2,8% dels suports i la CUP un 2,4 %, mentre que el 17,8 % dels enquestats diuen estar indecisos , un 5,4% votaria en blanc i un 9,8 % assegura que no aniria a votar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS