divendres, 4 d’octubre del 2013

Neix una associació per sumar a independentistes castellanoparlants , Els impulsors de la iniciativa ' Suma't ' estan convençuts que en un Estat propi millorarà el dia a dia dels catalans , sobretot el de les classes populars . La presentació es va fer ahir a la biblioteca del popular barri de Bellvitge , a l'Hospitalet , i preparen nous actes públics .



VIDEO


La mobilització dels independentistes a Catalunya no s'atura i , des d'ahir , ja compten amb una nova associació que , com l'Assemblea Nacional de Catalunya , treballarà per fer més gran la bossa del si. La particularitat de la nova entitat , que es diu Suma't , és que vol aglutinar tots els independentistes castellanoparlants . És , segurament , l'única web independentista que no té la seva versió en català .
La iniciativa , que en pocs dies ja compta amb més 5.000 seguidors a Facebook , està impulsada i dirigida a les famílies que van arribar a Catalunya durant les migracions espanyoles ja fa més de 40 anys . El manifest s'allunya de les odes patriòtiques i se centra en el dia a dia i sobretot en l'Estat del benestar . La declaració de principis culpa als Governs espanyols del " ofec social" que viu Catalunya i critica que aquesta situació els afecta , principalment , a ells , que van migrar fa anys buscant oportunitats . Els impulsors de la iniciativa consideren que s'han guanyat a pols aquest estat del benestar i no volen que els ho neguin .
El text també acusa els governs de l'Estat d'haver " menyspreat " les " necessitats i justes reivindicacions de Catalunya " i , per aquest motiu , reivindiquen que ja ha arribat l'hora de " lluitar com un sol poble i construir un nou país " . Estan convençuts , diuen , que "un Estat propi beneficiarà conjunt dels catalans , sobretot a la Catalunya popular i metropolitana " .
A la web hi ha un apartat de testimonis on es poden llegir els arguments dels independentistes castellanoparlants . Entre els testimonis , hi ha alguns que només porten set anys a Catalunya i altres que han nascut en aquesta comunitat , però que han conservat el castellà com a llengua vehicular .
La presentació es va fer, molt oportunament , a la Biblioteca de Bellvitge , un barri de treballadors de l'Hospitalet que té un gran percentatge de famílies immigrades .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS