dissabte, 5 d’octubre del 2013

L'ex general de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo , condemnat pel cas Lasa i Zabala a 75 anys de presó , pel segrest i assassinat a les mans dels GAL dels etarres José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala , ha obtingut la llibertat condicional , després d'haver complert les tres quartes parts de la condemna a casa . José Amedo assenyala als protagonistes dels GAL . " No tinc cap dubte que el Rei ho sabia . El GAL ho va fer el Govern amb el consentiment de l'Oposició " .



  
 
Els GAL van cometre 28 assassinats . En el llibre Cal Viva es detallen algun d'ells , com el de l'objector de consciència Juan Carlos García Goena o el del dirigent d'HB Santiago Brouard . No obstant això , per a José Amedo la major víctima és el seu company Michel Domínguez, amb qui va compartir servei i posteriorment presó "sabia que s'estava menjant alguna cosa que no li corresponia . Van agafar quan tenia molt poca experiència com a policia pel seu origen francès. Es necessitava algú que dominés l'idioma en aspectes molt tècnics i complicats " . Per això , relata , li va dir a l'abril de 1993 que intentés parlar amb Garzón per desvincular-se del GAL , cosa que va ser possible gràcies a que el jutge no respectava cap procediment i li va fer portar de la presó al seu despatx a l'Audiència Nacional . I aquí va ser quan el llavors magistrat els va proposar el pacte : el seu silenci a canvi d'un futur indult . Segons la versió d'Amedo , la penetració a França era molt important perquè el GAL , a més de les seves accions criminals , tractava de persuadir els joves del País Basc francès que no caiguessin en les xarxes d'ETA .
José Amedo no renega de la guerra bruta contra ETA en què va participar " era l'única sortida que tenia el govern de González " i la justifica per un context en què la moral de les forces i cossos de Seguretat de l'Estat "estava pels sòls " , els etarres " tenien a França el seu santuari "i la ferida del 23- F no s'havia tancat del tot " els sabres no s'havien embeinat " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS