divendres, 4 d’octubre del 2013

Desprotecció del treballador davant l'empresari . Rajoy ens ven com els xinesos d'Europa . De vendre'ns el 1992 com els alemanys de l'Europa del Sud - Jocs Olímpics, Expo , boom immobiliari mitjançant - , hem passat a que Rajoy ens ofereixi com els xinesos d'Europa . El president se'n va a l'exòtic Kazakhstan i al Japó de Fukushima disposat a que cali la idea que som la mà d'obra més barata d'entre els grans països de la UE . " .





Desprotecció del treballador davant l'empresari . La reforma laboral Llei 3/2012 ha aconseguit que l'empresari disposi de flexibilitat total per modificar al seu antull les condicions del treballador , que es veu obligat a empassar si vol mantenir el seu lloc . " L'amenaça de l'acomiadament és convincent no només pel que reflecteixen les estadístiques sobre l'atur , sinó perquè la llei ha deixat sense mecanismes de defensa als empleats, els drets dels treballadors s'han supeditat als de l'empresari , el poder està garantit al BOE " , explica un jutge del social de Madrid .
"Hi havia sectors , com els regulats i fins i tot la construcció , on s'havia de produir un ajust salarial , però sense passar-se de frenada ia això ha contribuït la reforma laboral - ho ha dit fins al Banc d'Espanya- , que no obstant això ha fracassat rotundament amb allò que anaven a acabar amb la temporalitat en els contractes " , subratlla el politòleg del CSIC José Fernández Albertos , qui intenta no caure en la demagògia . "Sense arribar a pensar que aquí oferirem mà d'obra com la de Tailàndia o Bangla Desh , és lògic que s'esmenin algunes rigideses . Però el que em sembla un error és descuidar la negociació col · lectiva . S'està devaluant , quan encara té capacitat per articular els interessos entre treballadors i sindicats . quant a la competitivitat , més del mateix . ni podem competir amb Suècia produint altíssima qualificació , ni amb el tercer món , les dues coses serien poc realistes . Hem de trobar el nostre buit , competir amb Polònia o la República Txeca , per vendre a Alemanya " .
Albertos comenta que Rajoy pot anar a Tòquio i vendre un repunt de l'economia, perquè "la millora de les exportacions és un fet , es mantenen les quotes de mercat ( a costa de reduir el preu de les exportacions per mantenir aquestes quotes ) però com estratègia general per sortir de la crisi , és molt atrevida . Les exportacions poden tirar de l'economia en països més petits com Irlanda o Letònia , però Espanya té una economia molt gran . el que ha fet aquesta devaluació salarial que ven el president fos és frenar el consum intern . Crec que l'enlairament de la nostra economia hauria de venir precisament de l'increment del consum intern " .
Amb tot , l'expert del CSIC esquiva el pessimisme . " Si aconsegueixen que retorni la inversió estrangera , jugaran amb que aquesta inversió de grans multinacionals el que fa és elevar el nivell professional de la mà d'obra menys qualificada . Aquestes empreses tenen capital per invertir en formació dels trabjadores que contractarien si vinguessin aquí , cosa que no passa ara a Espanya , on les retallades en R + d o en qualsevol altre tipus de formació són un fet " .
- Devaluació salarial . " Rajoy pot oferir mà d'obra més barata gràcies a la baixada de sous que s'està produint , encara que sempre per sota tindrem a Grècia i Portugal . Les xifres són ambigües , perquè si comparem la caiguda de costos laborals a Espanya respecte a Alemanya des l'any 2008 fins ara , d'acord amb Eurostat , Espanya ha baixat tot i que la xifra no és escandalosa Quina és la raó ? Doncs que aquí s'ha expulsat del mercat als salaris més baixos , mentre que els salaris més alts han baixat , però no han estat expulsats de la manera brutal que els treballadors que menys cobraven de nòmina i els milers de temporals . a Grècia i Portugal han caigut tots " , explica el catedràtic Santos Ruesga , que subratlla també la caiguda enorme en el sector públic, que no es comptabilitza igual. " Perquè s'entengui , si hi ha molta gent que guanya 5.000 euros , però moltíssims més que guanyen 1.000 euros, als que es troba del mercat en major nombre és als de 1.000, la caiguda mitjana dels costos laborals no reflecteixen la realitat " . El mateix Banc d' Espanya , en el seu butlletí econòmic de setembre destaca que la caiguda dels salaris és l'efecte més visible de la norma .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS