dijous, 31 d’octubre del 2013

En articles anteriors ja us he parlat d'aquesta tipeja , que vol res mes ni menys que , els malalts terminals de la seva autonomia , es pugui disposar del diner dels seus comptes basncarias . La susdita andalusa Susana Díaz va forçar el 'sí ' in extremis a la moció antisobiranista d'UPyD aprofitant els dubtes que va mostrar Rubalcaba en la seva visita a Artur Mas .






No és habitual que els diputats d'un mateix partit votin per separat sobre un mateix tema , i menys encara que veus amb molt de pes d'una mateixa formació es tirin els plats en públic per discrepàncies severes de fons sobre un posicionament de profund calat polític. El PSOE segueix capficat en el seu propi laberint , perdut entre les tensions territorials , desfullant la margarida de la reforma federal de la Constitució i amb les costures amb els companys del PSC més esfilagarsades que mai . El pitjor escenari per marcar-se un gol en pròpia porta , tal com va passar dimarts passat amb la votació forçada per UPyD per retratar al voltant del dret a decidir . I ahir , a Tafalla , els socialistes van desfilar al costat de Bildu i van abandonar el ple per no votar la reprovació a l'etarra Inés del Río .
Aquestes febles costures saltar ahir pels aires . Alfonso Guerra , veu històrica com poques, va expressar en públic el que molts reconeixen en privat , que el PSOE hauria de tornar a recuperar la seva marca a Catalunya davant la deriva nacionalista del PSC . I encara que allunyat de la direcció actual de l'agrupació , les seves paraules no es poden considerar , en cap manera , com la sortida de to d'algú que ja no recull el sentir del partit . Altres dirigents territorials com Guillermo Fernández Vara ja han dit el mateix en públic recentment , i prova que les aigües no baixen tan manses en el partit com semblés és la decisió de canviar a última hora el sentit del vot del PSOE sobre el dret a decidir .
El grup socialista havia acordat abstenir-se en la votació sobre la " fal · làcia del dret a decidir " que havia forçat Rosa Díez . Així estava escrit el guió per no tensar la corda amb els 14 diputats del PSC fins que veus influents del partit li van donar la volta a l'estratègia plantejada en un principi per Alfredo Pérez Rubalcaba i Soraya Rodríguez . Entre aquestes veus , les de major importància van ser les dels dos únics presidents amb comandament en plaça que té ara mateix el PSOE , l'andalusa Susana Díaz , per una banda , i l'asturià Javier Fernández , de l'altra , que van unir les seves pressions a les d'altres diputats com Manuel Chaves o Alfonso Guerra , que van argüir que el partit no podia mostrar tebi en un tema com el de la sobirania nacional . Altres diputats de base del partit reconeixien ahir als passadissos que no hi havia cap altra opció que votar amb UPyD i el PP .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS