dilluns, 21 d’octubre del 2013

Davant del catastrofisme espanyol d'una Catalunya independent hem de veure que hi ha de veritat. Del que ens espera dins Espanya ja ho sabem, fora és una incògnita. Val la pena encetar aquesta aventura? .Pressupostos de terrorisme social i ofec fiscal .






Voleu una raó suficient per presentar dimarts a debat en el plenari del Congrés dels Diputats una esmena a la totalitat als pressupostos de 2014? Les retallades socials, extraordinàries, que comporten en definitiva un altre gran pas enrere en drets de ciutadania i en l’espoli fiscal que pateixen els Països Catalans.

Mentre el govern espanyol ens vols ens vol fer creure que ha endegat a el camí de la recuperació econòmica, la realitat és ben diferent: el deute espanyol assolirà el 100% del PIB (1 bilió d’euros) i el 30% d’atur, tot retirant gairebé 6.000 milions del Fons de Pensions per tal de continuar encarant la despesa (per exemple, militar).


Nogensmenys, els comptes de l’Estat preveuen retallar en un 25% les inversions al Principat, el 8% al País Valencià i el 6% a les Illes. S’aguditza, doncs, una tendència que ha provocat una retallada d’inversions als PPCC de 1.650 milions al País Valencià, 280 a les Illes i 3.700 al Principat. Per cert, no es contemplen els pagaments pendents pels incompliments de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut o la compensació per l’impost bancari creat per la Generalitat de Catalunya.


El govern espanyol està accelerant el procés de centrifugació de les retallades, bo i minvant el 13% el Fondo de Compensación Interterritorial i el 10,5% els Sistemas de Financiación de los Entes Territoriales, a més d’apropiar-se de l’augment de l’IVA recaptat. En aquest sentit, Com que el 23% dels 8.500 milions addicionals ingressats per l’increment de l’IVA s’ha dut a terme a Catalunya, només que ens en lliuressin la meitat dels 2.000 que ens corresponen, recuperaríem la situació de 2012. Però no serà així!.


Amb tot, els mals encara són més pregons: la retallada social és enorme si es té present que el 75% de la despesa de les CCAA és de caràcter social. Exemples: el Ministerio de Sanitat retalla en sanitat el 35% i en Serveis Socials el 36%. Per això, el pressupost per a la dependència (que ja havia estat retallat anteriorment) cau a la meitat. I pel que fa al Ministerio de Trabajo, per exemple, es retallen 150 milions a les CCAA per a polítiques de foment de la inserció laboral.


D’escàndols, un fotimer! El Ministerio de Industria incrementa partides per pagar el vergonyant peatge al lobby de l’energia a través de sobrecostos i el deute elèctric i el Ministerio de Defensa, comandat per un ex-empresari de la indústria armamentística, continua fent créixer el pressupost malgrat els anys de crisi. Això sí, de manera encoberta a través de l’increment del deute públic. Cal fer remarca que el departament ministerial del senyor Morenés ha incrementat comptes en uns 1.500 milions, un 24% respecte a allò aprovat anteriorment en el mateix Congrés.
I una cirereta final: puja en un 27% la partida de l’Instituto Cervantes mentre es redueix en 68.000 euros la minsa partida destinada a l’Institut d’Estudis Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS