dimecres, 18 de setembre del 2013

Partits polítics , mitjans de comunicació i analistes torticeros de la caverna , fan campanyes de desinformació que té com a objectiu atemorir els ciutadans de Catalunya i evitar que exerceixin lliurement el seu dret a decidir " . L'elit d'economistes de Harvard , se suma al procés independentista .

















Sostenia Max Aub que " un és d'on va fer el batxillerat " , i això pot explicar millor que cap altra cosa que darrere del procés independentista català es trobin molts dels millors batxillers de Catalunya . No és un recurs literari ni una fanfarronada dels pròcers de la secessió . Es tracta d'una constatació empírica . Alguns dels economistes més llorejats del país - per descomptat els que tenen més projecció internacional - avalen el procés . I ho fan , sens dubte , des del coneixement .
Ells són els que subministren un autèntic arsenal intel · lectual a la Generalitat des de les seves càtedres a Harvard , Stanford , Londres , Chicago , Columbia o la Pompeu Fabra . I ells són els que sostenen que Catalunya té futur al marge d'Espanya . Fins i tot un futur brillant . Encara que en alguns casos s'hagin de menjar la seva pròpia ideologia . Com l'economista Xavier Sala i Martin , com a bon liberal ortodox , ferm partidari del sistema de capitalització de pensions , però que en la seva apassionada defensa d'una Catalunya independent subscriu un manifest de l'anomenat Col · lectiu Wilson en què s'assegura que les pensions catalanes són viables amb un sistema de repartiment : "Si Catalunya fos independent i decidís mantenir el sistema actual de repartiment , els treballadors catalans cotitzarien a la seguretat social catalana , i els diners d'aquestes cotitzacions serviria per pagar les pensions dels catalans" .
I qui són els membres del Col · lectiu Wilson ( que pren el seu nom d'un president nord-americà que va proclamar el dret d'autodeterminació de les nacions , però que també va intervenir de forma arbitrària i abusiva a Llatinoamèrica a la vora del principi " Amèrica per als americans " - la cèlebre doctrina Monroe - ? Doncs ni més ni menys que la flor i nata dels economistes catalans , que diuen estar preocupats perquè "determinats partits polítics , mitjans de comunicació i analistes fan campanyes de desinformació que té com a objectiu atemorir els ciutadans de Catalunya i evitar que exerceixin lliurement el seu dret a decidir " .
A més del citat Sala i Martín , formen part d'aquest col · lectiu Pol Antràs ( el catedràtic més jove de Harvard i doctorat en el MIT ) ; Carles Boix ( catedràtic a la Universitat de Princeton amb doctorat a Harvard ) ; Gerard Padró ( catedràtic a la London School of Economics ) i Jaume Ventura ( catedràtic de la Pompeu Fabra i antic professor del MIT ) . A més de Jordi Galí , probablement l'economista espanyol amb més projecció internacional . Com es veu , una davantera de luxe .
Galí , que es va doctorar al MIT sota la direcció d'Olivier Blanchard ( economista en cap del FMI ) , és l'actual president de l'Associació Europea d'Economistes i fa pocs anys se li va arribar a proposar com a premi Nobel d'Economia. És un neokeynesià convençut , però com en el procés independentista català no hi ha un debat ideològic , sinó només de caràcter identitari , s'ha bolcat en el procés . I s'ho creu a ulls clucs . Fins al punt que està convençut que les pensions a Catalunya serien " més generoses " si tirés endavant el procés independentista .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS