dimarts, 17 de setembre del 2013

Novament enganyats pel PP . La ministra d'Ocupació , Fátima Báñez , reforma de les pensions de 2014 , com ens afecta el robatori de les nostres cotitzacions a la reforma , 8 punts per saber alguna cosa mes .





 1 Pensions ja no evolucionen amb l'IPC .
El Govern vol modificar el sistema de pensions . Fins ara l'import d'aquestes retribucions que cobren els jubilats tots els mesos ha depès de l'evolució de l'IPC ( un indicador que mesura el cost de la vida ) . Si els preus pugen , els diners que cobren els pensionistes també ho fa . D'aquesta manera no perden poder adquisitiu .
Això ja no serà així . La ministra d'Ocupació , Fátima Báñez , ha proposat un sistema diferent . L'import de les pensions ja no dependrà de l'evolució de l'IPC . Creixerà tots els anys , i ho farà amb un límit mínim i màxim . Te'ls expliquem en el següent pas d'aquest practicograma .2 Un creixement mínim del 0,25 %.
La reforma de les pensions que proposa Fátima Báñez fixa un creixement mínim i màxim . És el que es coneix com l'índex de revaloració de les pensions . Pren nota :
- Les pensions creixeran un 0,25 % com a mínim tots els anys .
- El creixement màxim serà l'equivalent a l'evolució de l'IPC més el 0,25 %.3 Quan s'aplicarà un creixement o un altre ?
Encara no està molt clar . La titular d' Ocupació s'ha limitat a dir que s'ha d'aplicar un o altre en funció de la situació de l'economia. Si hi ha recessió aquestes retribucions creixeran un 0,25 %. En un marc econòmic favorable s'aplicarà el creixement màxim : l' evolució de l'IPC més un 0,2 %.4 L'import de les pensions creix , però es pot perdre poder adquisitiu .
Báñez ha afirmat que "les pensions no baixaran mai" . Això és cert , l'import d'aquestes retribucions creixerà un 0,25 % com a mínim any a any . Tot i això pot succeir que la quantia pugi, però el poder adquisitiu del pensionista baixi .
Un exemple . Imagina que l'IPC puja un 2% en acabar l'any . La situació de l'economia és dolenta, el que suposa que les pensions creixen un 0,25 % ( t'expliquem això en el pas anterior d'aquest practicograma ) . En aquest cas l'import de la retribució ha crescut , però s'ha perdut un 1,75 % de poder adquisitiu ( la diferència entre el creixement de l'IPC i de l'import de la pensió ) .
Un altre exemple . Acaba l'any i l'IPC puja un 1% . La situació econòmica és favorable , pel que les pensions pugen un 1,25 % ( 1% de la pujada de l'IPC + un 0,25 %) . En aquest cas augmenta l'import de la retribució i el poder adquisitiu també .5 Quan entrarà en vigor aquest sistema ?
El Govern té previst aprovar aquest nou sistema de pensions el 2014 .6 Afectarà a tots els pensionistes .
Aquest nou sistema per calcular l'import de les pensions afectarà a tots els pensionistes : els que ja estan cobrant la seva retribució i els que encara estan jubilats .7 Com calcular l'import de la pensió .
L'import de la pensió depèn de diversos factors: els anys que has cotitzat a la seguretat social , el teu sou , els anys que has treballat , etc . És un procés que t'expliquem al practicograma ' Com t'afecta la reforma de les pensions'.
La ministra d'Ocupació , Fátima Báñez , vol afegir un criteri més : l'esperança de vida a Espanya . Això es coneix com a factor de sostenibilitat , i té l'objectiu de perpetuar el sistema de pensions a Espanya .8 Vols més informació ?
Si vols saber més entra a la secció ' Sou ', dins de la categoria ' Finances personals ' . Podràs consultar tot el contingut que tenim publicat sobre pensions , com ara els següents practicogramas :
- ' Com pugen les pensions en 2013' .
- ' Com entendre la reforma de les pensions d'una vegada per totes ' .
Si vols estar informat de l'última hora no dubtis a entrar a la nostra secció ' Actualitat ' .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS