dijous, 19 de setembre del 2013

"Assenyalar com nazis i feixistes als ex membres de la Divisió Blava respon a desconeixement de la història". Ha de ser la història que escriuen els vencedors. Només la miopia i l'autoritarisme pot arribar a aquestes conclusions.






Només la miopia i l'autoritarisme pot arribar a aquestes conclusions. El Congrés rebutja una proposta per prohibir homenatges vinculats al nazisme. La Comissió de Defensa del Congrés ha rebutjat aquest dimecres una proposta d'ERC, recolzada pels grups de l'oposició, en la qual s'instava el Govern a demanar disculpes a les víctimes del nazisme, prohibís homenatges a personatges vinculats amb el nazisme i destituís la delegada del Govern a Catalunya.

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha presentat la proposició no de llei en què denunciava que la delegada del Govern a Catalunya va participar en un acte d'homenatge a la Divisió Blava, organitzat en una caserna de la Guàrdia Civil el passat mes de maig . En aquest acte, María dels Llanos de Luna va lliurar un diploma a la Germandat de Combatents de la Divisió Blava, que anaven vestits per a l'ocasió amb vestit de falangista. Segons Tardà, es va tractar d'un acte d'homenatge a combatents de l'Exèrcit nazi en unes instal · lacions de titularitat pública.

En la seva proposta, ERC ha reclamat prohibir la celebració, en qualsevol espai públic o càrrec de qualsevol administració o organisme públic, d'homenatges a persones vinculades amb el nazisme o episodis d'exaltació d'aquest règim genocida.

Tardà, així mateix, ha exigit al Govern que faci una política activa de control i persecució dels grups feixistes, així com vetllar perquè s'iniciïn processos judicials per dissoldre associacions il · lícites relacionades amb aquest assumpte. En la seva intervenció, el diputat d'ERC ha destacat que suposa un "problema" l'increment del protagonisme de grups nazis i feixistes, i ha recordat l'assalt al centre cultural Blanquerna a la Diada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS