dilluns, 16 de setembre del 2013

AQUESTA ÉS LA ESPANYA QUE VOLEN i que els quedarà , una bandera , una llengua , un sol pensament i indissoluble , exemple: " Possible sou en un futur" , secretàries en minifaldilla i altres ofertes d'ocupació surrealistes .






"Es busca llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per repartir brioixeria a Múrcia" . L'oferta , publicada aquesta setmana al popular portal de recerca de feina Infojobs , va suscitar tanta polèmica que l'empresa va haver de rectificar i retirar el requisit després que 634 persones enviessin la seva candidatura al lloc .
" D'aquests n'hi ha 200.000 que no es retiren perquè no surten als mitjans" , assegurava l'usuari l0ck0 en un comentari . Toni Ferrer , secretari d'Acció Sindical i Coordinació del sindicat UGT , recolza aquesta afirmació : "Aquesta oferta és escandalosa i molt cridanera , però no és ni molt menys un fet aïllat" .
Ferrer subratlla que , segons dades de l'Enquesta de Població Activa ( EPA ) , hi ha 2,5 milions de treballadors que estan subocupats perquè el seu lloc requereix menys qualificació que la que tenen . "Hi ha molts , moltíssims llicenciats que estan fent funcions per a les quals no es requereix qualificació " , avisa alhora que destaca que 1,3 milions de titulats superiors estan a l'atur .
"Hem arribat a una situació de rapinya laboral . Hi ha massa empreses disposades a aprofitar ia abusar . El fet que en ofertes tan discriminatòries hagi més de 600 candidats posa de manifest que hi ha unes expectatives tan lamentables que la gent està disposada a acceptar qualsevol cosa " , afirma Ferrer , que assegura que " a Espanya no hi ha cultura de gestió empresarial " .
En el cas de l'oferta de Múrcia , l'empresa es va excusar assegurant que demanaven llicenciats perquè el candidat pogués tenir " promoció dins de l'empresa" . Una excusa que a Ferrer no li val : "És com si jo dic a algú : ' Vine , i per menjar i llit et faré director . I , després, li tinc mig esclau però segueixo dient que algun dia li ascenderé " .
Núria Esparza , directora de Servei d'Adecco Office , admet que ofertes d'aquest tipus són un error que últimament comentin algunes empreses : " En el mitjà i llarg termini és contraproduent , ja que quan el mercat laboral es recuperi , el treballador buscarà una nova oferta acord a la seva preparació i rotarà o estarà desmotivat " .
OFERTES SORPRENENTS
Una simple ullada a qualsevol portal de recerca de feina mostra altres ofertes amb requisits sorprenents . Secretàries que han de " sentir-se còmodes en minifaldilla " o administratius comercials bilingües amb " alta tolerància a la frustració " ( escrit amb l'errata en l'anunci ) .
Esparza reconeix que aquesta última petició no és estranya . "És una competència que es desenvolupa en alguns llocs , on es pot predir que el treball i l'esforç no tenen una recompensa immediata per al treballador . Les empreses poden buscar candidats que no es desmotivin davant aquest tipus de situacions complicades i continuïn amb un alt rendiment al seu lloc de treball " .
Per a la UGT no hi ha arguments vàlids . " Ofertes d'aquest tipus evidencien una deixadesa de les obligacions de les administracions públiques , que han de vetllar per evitar aquestes coses . Aquestes accions estan tipificades en l'ordenament jurídic i els inspectors de treball estan obligats a actuar " .
Capítol a part mereixen les ofertes que busquen becaris amb fins a cinc anys d'experiència per a contractes formatius per 200 o 300 euros al mes . " Pot ser valorat que el candidat tingui ja una certa experiència laboral , o que hagi desenvolupat certes habilitats en experiències laborals anteriors , però no per a la beca , ja que la persona ha d'estar aprenent a exercir aquest treball just en aquell moment" , indica Esparza .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS