diumenge, 15 de setembre del 2013

Més de 300 persones a cos de REI . Madrid 2020 : Un cinc estrelles només per a la delegació espanyola , l'habitació més luxosa de l'edifici , va ser ocupada per Mariano Rajoy , l'habitació més econòmica l'hotel costa 125 dòlars, la suite , 175 , i la suite presidencial els 400 dòlars.





Tot i el fracàs davant el Comitè Olímpic , la delegació espanyola es va permetre algunes despeses a Buenos Aires . Va disposar d'un hotel cinc estrelles per a 300 persones , va contractar un saló exclusiu per a esdeveniments , va pagar el viatge de més de 100 periodistes (un d'aquest diari ) i arrendar un pis de 200 metres quadrats al barri més car de la ciutat . Fins portar des d'Espanya 170 quilos d'ibèric i allotjar al millor pernil del món sota el mateix sostre que el Príncep Felip . L'hotel i els viatges formaven part d'intercanvis amb patrocinadors .
Calima va ser l'escenari de la derrota . Els cartells amb la llegenda " Madrid 2020" penjats de la paret quedar immediatament fora de joc . El somni havia acabat . Mariano Rajoy, els Prínceps d' Astúries , Ana Botella i Alejandro Blanco el van observar per televisió des d'una pantalla gegant . " La més angoixada era Letizia " , repeteixen els empleats del local , que encara recorden la seva decepció .
Van ser jornades full time en Calima . Encara que des del saló ocupat per la delegació hispana no van voler revelar el cost d'aquesta instal · lació , el lloguer costa 2.000 euros per dia . El menjar i la beguda per a tots els convidats eleven el pressupost fins a gairebé 10.000 diaris , segons fonts del sector .
La ubicació d'alguns dels llocs que va freqüentar la delegació espanyola era estratègica : eren al cor de Puerto Madero , la zona més cara de la ciutat de Buenos Aires . Des d'allà es pot observar , per exemple , la Torre YPF construïda pel reconegut arquitecte César Pelli o la Casa Rosada . Una zona còmoda fins i tot per recórrer a peu el circuit entre el Hilton i l'Hotel NH Tower ( http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/argentina/buenos-aires/nh-city--and- - tower.html ) , lloc d'allotjament al districte històric de la candidatura espanyola .
Un cinc estrelles només per a la delegació espanyola
Dijous a la nit . Dues-centes persones esperaven el seu torn a la sala principal de l'Hotel NH Tower . Un check - in multitudinari . Desembarcava el xàrter d'Air Europa , espònsor de Madrid 2020 . Van arribar esportistes , periodistes i algun polític , tots a l'espera de pujar a les habitacions .
Durant tres dies , aquest hotel de cinc estrelles va estar tancat al públic . Totes les habitacions van estar a disposició de la comitiva madrilenya . "Van arribar a ser gairebé 300 persones allotjades " , assegura Diego Montero , gerent corporatiu d'El Corte Inglés Viatges , que va organitzar part de l'excursió a Buenos Aires . Van ser 369 habitacions i 11 sales a disposició, afirmen fonts consultades per aquest diari .
Allà es van allotjar tots . Els membres de la Casa Reial . Les estrelles de l'esport , com Pau Gasol i Sergio " Meravella " Martínez . La comitiva política. Només hi va haver dues excepcions : Ana Botella va preferir dormir a la residència de l'ambaixador a l'Argentina , Román Oyarzún Marchesi , al barri de Palerm , i Alejandro Blanco, que es va allotjar al Hilton , epicentre del lobby olímpic.
Durant una setmana , NH Tower es va transformar en "La Casa d'Espanya" . També es van utilitzar els seus salons , com el Gaudí , per a les conferències de premsa . Dissabte a la nit , després de l'última aparició pública davant els periodistes , també es van usar per fer la festa final de Madrid 2020 . Un afalac per a 400 persones, entre ells Rajoy i el Príncep .
" Ens va sorprendre la senzillesa del Príncep . Es va allotjar en una suite comú ", ha destacat un membre de la comitiva poc acostumat a tractar-lo. Fonts de l'hotel confessen que esperaven que hostatgés a la suite presidencial , l'habitació més luxosa de l'edifici , que després va ser ocupada per Mariano Rajoy .
Consultats per El Confidencial , des d'El Corte Inglés es van negar a revelar el cost de l'estada a Buenos Aires . Segons va poder saber aquest diari, l'habitació més econòmica l'hotel costa 125 dòlars, la suite que van usar els Prínceps , 175 , i la suite presidencial es cotitza fins als 400 dòlars.
170 quilos de pernil ibèric
"Era moltíssima gent . Fins i tot hi havia més de 100 periodistes que van arribar tots junts i es van allotjar aquí . Estava Televisió Espanyola , però també mitjans privats " , va comentar una font que va viure el dia a dia de la delegació. Des del Corte Inglés , Montero va ratificar que molts periodistes es van allotjar a NH , encara que va evitar donar detalls . " No podria precisions la quantitat . El viatge en avió va ser cortesia d'Air Europa . En realitat , va ser part de la negociació com a espònsor de Madrid 2020 " .
Del bon menjar tampoc es va privar la delegació espanyola . Va portar a Buenos Aires 170 quilos de pernil ibèric . Per això , la comitiva va incloure a Florencio Sanchidrián , el millor tallador de pernil del món , que també es va allotjar al NH .
"Més austers no podíem ser . Ens hagués agradat portar més membres de l'equip de Madrid 2020 . Eren menys de deu ", diu Montero , que va evitar respondre per què hi havia tan pocs membres de la candidatura Madrid 2020 en una delegació de 300 persones .
Els salons de l'hotel NH i els 452 metres quadrats de Calima no van ser suficients . La delegació espanyola també va llogar el quart pis de l'edifici Porteño Plaça I. Una torre d'oficines construïda davant de l'Hotel . Eren 200 metres quadrats , distribuïts en set habitacions i un saló. Un espai al qual només tenien accés unes 50 persones , dedicat exclusivament per fer lobby . Alguns membres del Comitè Olímpic , com el nord-coreà Chang Ung i l'uruguaià Julio César Maglione van ser vists mentre creuaven el carrer Olga Cossenttini i travessaven la impactant entrada vidrada de l'edifici .
El metre quadrat d'una oficina al barri més car de Buenos Aires cotitza 4.500 euros . Segons fonts del mercat immobiliari, el lloguer de l'immoble sense l'equipament supera els 2.000 euros .
Aquesta oficina del quart pis també va ser utilitzada com a sala d'assajos i planificació . Allà van entrenar les exposicions que dissabte es van fer davant els membres del COI a l'assemblea definitiva . "Sí , vaig escoltar l'assaig de Botella . És increïble que en l'exposició sonava igual i ningú li hagi dit res " , confessa una font que va tenir accés a l'edifici durant tota la setmana .
Les despeses no es van limitar al lloguer . " Van portar de tot. Vaig perdre el compte de la quantitat de mobles que van pujar . També van portar moltes coses d'electrònica i so . Equipar l'oficina a nou ", confessa un conserge de l'edifici . I afegeix : "Ens quedem amb tot el que va sobrar . Encara tinc el vi que el Príncep es va fer portar des d'Espanya. Ho querés ? " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS