divendres, 13 de setembre del 2013

L'europarlamentari pel PP Jaime Mayor Oreja ha afirmat aquest divendres. Segons aquest pepero , considera que ETA , a dia d'avui , està mirant a Catalunya " com a projecte de ruptura" . " Va acordar a Perpinyà , va buscar un soci , ERC , i va pactar : Jo no mato a Catalunya i tu em portes a la independència " .



 Segons Mayor Oreja , no cal sorprendre del que està succeint a Catalunya i no és una " responsabilitat " de la " societat , els espanyols o els catalans" . "Està en l'essència del nacionalisme , en la genètica i en el nucli del nacionalisme " , ha indicat , per després afegir que "no és la primera vegada" que Espanya pateix " la mateixa ofensiva ", encara manifestada "d'una altra manera" .
"Està en els gens del nacionalisme que van arrencar al Parlament basc i al Parlament català l'any 89 quan pocs anys després d'aprovar l'autonomia , van decidir ja que el camí era autodeterminació . Estan seguint el full de ruta " , ha argumentat .Semblen " imparables "
Dit això , ha opinat que abans " l'ofensiva estava en un grup terrorista ETA i tenia el centre al País Basc" , mentre que avui és a Catalunya . " No és ETA , és el Govern català el que està en l'avantguarda" . Així , ha dit que quan el País Basc estava " en plena ebullició semblava que anaven a guanyar" i ara els nacionalistes catalans semblen " imparables " .

  
" ETA està fonamentalment pendent de l'evolució del moviment nacionalista amb un Govern en l'avantguarda de Catalunya . La resta per a ETA és secundari" , ha reblat , per després advertir que "ETA no deixarà res , podrà fer trampes , fins que no estigui en les portes de la independència " .
Preguntat per les informacions que apunten que ETA anunciarà abans de final d'any un procés de lliurament d'armes , Mayor Oreja ha fet èmfasi que la banda "no és només una organització terrorista " , sinó un " projecte polític de ruptura " i que per això " es va separar del PNB" perquè pensaven que amb ell no serien independents .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS